• Global CEO Survey (PwC)

81% van CEO’s zegt dat zij hun talentstrategieën hebben of zullen herzien om adequaat te kunnen reageren op de turbulente  ontwikkelingen in de markt.

Deel dit artikel:

De 17e editie van het jaarlijkse PwC onderzoek onder CEO’s van bedrijven en organisaties wereldwijd. Dit jaar deden 1344 CEO’s uit 68 landen mee aan het onderzoek. CEO’s hebben meer vertrouwen in een aantrekkende economie (44% versus 18% in 2013). Ook zijn er kopzorgen bij CEO's: zoals trage groei opkomende markten, toename wet- en regelgeving, gebrek aan fiscale stabiliteit. De 3 trends met de grootste impact op bedrijfsvoering zijn technologische innovaties (81%), demografische veranderingen (60%), verschuivingen van economische macht in de wereld (59%).

Ten aanzien van de impact op Human Capital geeft een grote meerderheid van CEO's (81%) aan dat zij hun talentstrategieën zullen herzien of dit reeds hebben gedaan om adequaat te kunnen reageren op bovenstaande ontwikkelingen. Dit is bovendien de meest genoemde maatregel. Verder hebben demografische ontwikkelingen grote gevolgen voor de samenstelling van de arbeidsmarkt en de arbeidspopulatie in de landen waarin de CEO's werken. CEO's uiten grote zorgen over de schaarste aan juiste talent (63% versus 58% in 2013) en stijgende arbeidskosten in opkomende landen (58%).

Lees hier het volledige rapport

 

  • Onderwerpen: Trends, Strategie, Human Capital, Leiderschap
  • Foto: Morguefile.com
Meer inspiratie

Rapport

Global Human Capital Trends 2016 - Deloitte

Dit voorjaar presenteerde Deloitte wederom haar jaarlijkse trends op het gebied van mens, werk en organisatie. De 10 trends zijn in deze editie gebundeld om het thema 'The new organisation: Different by design'. De vernieuwing zit hem niet zo zeer in 'wat' je doet, maar 'hoe' je je organisatie ontwerpt en inricht. Lees meer over het trendrapport.

Lees meer

Rapport

Global CEO Survey (PwC)

Lees welke belangrijkste business trends 1344 CEO’s van bedrijven en organisaties uit 68 landen wereldwijd zien.

Lees meer

Rapport

High-Performance Culture (BCG)

'High-Performance' cultuur, het is een hot topic binnen veel organisaties. Hoewel weinige leidinggevenden het belang van een cultuur ontkennen, hebben zij wel vaak last van koudwatervrees om een veranderslag te maken richting de gewenste cultuur.

Lees meer

Rapport

Connecting Workforce Analytics to Better Business Results (HBR)

Lees in dit interessante rapport hoe bedrijven en organisaties omgaan met het thema HR Analytics, welke bedrijven successen weten te behalen met behulp van HR Analytics, en tegen welke obstakels zij aanlopen.

Lees meer

Rapport

Work Life in the Netherlands (TNO)

Een boekwerk vol trends, ontwikkelingen en voorspellingen over de kwaliteit van werk en arbeid in Nederland.

Lees meer

Rapport

The Talent Challenge (PwC)

Lees welke trends CEO’s uit 68 landen zien op het gebied van Talent en Human Capital.

Lees meer

Rapport

Human Capital Trends 2013 (Deloitte)

Ontdek de zeven trends die de wereld van Human Capital de komende tijd zullen bepalen.

Lees meer