• Van technologie die ons werk overneemt naar samenwerken met technologie

De vooruitgang van de mensheid is onlosmakelijk verbonden aan technologie.

Deel dit artikel:

Van technologie die ons werk overneemt naar samenwerken met technologie

De blijvende en exponentiële ontwikkeling van technologie leidt tot een hogere graad van automatisering, digitalisering en robotisering van werk en activiteiten. In het begin gaat het debat vooral over de destructieve kant van deze onomkeerbare ontwikkeling: banen worden vernietigd, robots nemen onze banen in, en mensen komen daardoor massaal aan de zijlijn van de arbeidsmarkt te staan. Het keerpunt komt wanneer mensen beseffen dat technologie ‘here-to-stay’ is, dat de vooruitgang van de mensheid onlosmakelijk verbonden is aan technologie, en dat we alleen deze vooruitgang kunnen bereiken wanneer we samen mét de technologie werken en vervolgens nadenken over nieuwe toepassingen, nieuwe banen, en nieuwe mogelijkheden die deze ontwikkelingen ons bieden.

Meer inspiratie

Human Capital Trend

Van technologie die ons werk overneemt naar samenwerken met technologie

Het keerpunt is het moment dat we beseffen dat technologie ‘here-to-stay’ is en dat de vooruitgang van de mensheid onlosmakelijk verbonden is aan technologie.

Lees meer

Human Capital Trend

Van Het Nieuwe Werken naar High-Performance Working

Organisaties worden in grotere mate bewust van het feit dat het gedachtengoed van HNW prima te combineren is met het streven naar beter presterende organisaties.

Lees meer

Human Capital Trend

Van vaste arbeidsovereenkomst naar open talent economie

De diversiteit aan mogelijkheden om talent te vinden en talent aan je organisatie te verbinden is groter dan ooit 

Lees meer

Human Capital Trend

Van werknemer naar meester van je eigen werk

Werknemers krijgen in toenemende mate keuzevrijheid en invloed op de inhoud van hun werk en op hoe ze hun werk uitvoeren.

Lees meer