• Over Bright & Company

Wij garanderen hoogwaardig advies en onherstelbare verbeteringen.

Sinds 2005 is Bright & Company | People Strategy hét toonaangevende strategisch adviesbureau dat u in staat stelt vraagstukken op het gebied van Mens, Werk en Organisatie op te lossen. Samen met u realiseren wij 'onherstelbare verbeteringen' van uw organisatie. Met toewijding zetten wij onze tanden in complexe opgaven zodat uw organisatie succesvol blijft.

Sinds 2020 maakt Bright & Company | People Strategy onderdeel uit van de Galan Groep.

Bright in search of excellence

People Strategy, HR Organisation Effectiveness

Senior Consultant

Ben jij die ondernemende strategisch adviseur?

Ben jij een ervaren adviseur of (senior) manager binnen het werkveld van strategisch HRM en Organisation Effectiveness? Heb je behoefte aan meer vrijheid in je werk en de ruimte om te ondernemen binnen een hechte omgeving met experts en thought leaders op het hoogste niveau? Dan zoeken wij jou!

Lees meer
Ontmoet de mensen achter Bright & Company.

Doordacht | Verbindend | Creatief

Ruurd Baane (1974) is een open en charismatisch vak professional.  Adviseur pur sang. Typerend aan zijn werkwijze is zijn scherpe en analytische blik, het stellen van doortastende vragen, het opstarten van de juiste dialoog, het creëren van nieuwe inzichten en het komen tot creatieve en tegelijkertijd praktische oplossingen.

Ruurd's focusgebieden zijn het vertalen van organisatie-strategie naar een people strategie die aantoonbaar waarde toevoegt, het inspireren op human capital trends, het adviseren over HR optimalisatie (zowel de HR-functie als inhoudelijk HR-beleid), het begeleiden van (HR)professionals bij hun vakmatige en persoonlijke ontwikkeling, en het procesmatig faciliteren van management teams.

Hij wordt regelmatig gevraagd als spreker op conferenties en seminars en is hij als docent Strategisch HRM verbonden aan de Universiteit Utrecht. En als vakfreak publiceert hij vakgerichte boeken, papers en columns in gerenommeerde vakliteratuur.

Ruurd is initiatiefnemer van de Human Capital Incubator, een actiegericht innovatienetwerk waarin - samen met vernieuwingsgezinde vakgenoten en wetenschappers - actuele human capital-vraagstukken worden ontrafeld om te komen tot verfrissende inzichten en oplossingen.

Voor hij mede aan wieg stond van Bright & Company, werkte Ruurd voor KPMG Management Consulting en studeerde hij bedrijfskunde en politicologie. Ruurd is vader van twee kinderen en beleeft in zijn vrije tijd veel plezier aan erop uit trekken/reizen, sporten, lezen en lekker eten.

Lees meer

Betrokken | Analytisch | Resultaatgericht

Amber Valk is een organisatieadviseur die klanten graag helpt om samen vraagstukken op te lossen. Door haar brede achtergrond in Arbeidsrecht, Arbeids- en Organisatiepsychologie en Bedrijfskunde (Human Resource Management) heeft zij oog voor zowel de rationele (harde) als de relationele (zachte) kant van vraagstukken. Dit komt in bijna alle HR vraagstukken terug en op dat vlak ligt ook haar passie. 

In haar organisatieadvieswerk doet zij opdrachten op het gebied van het ontwikkelen van HR strategie, HR instrumentarium en organisatieontwikkeling in de brede zin. 

In haar ervaring als HR Manager heeft ze bij KPMG Meijburg in een ‘professional service firm’ gezien met welke spanningsvelden HR te maken heeft. In haar rol heeft ze verschillende stakeholders in de organisatie op het gebied van HR geadviseerd en verschillende projecten begeleid. 

Amber brengt rust, een goed luisterend oor, een vertrouwelijke sfeer en een scherpe blik. Haar kracht ligt in het analyseren van complexe situaties, daarin overzicht aan te brengen en tot een goed resultaat te brengen. Daarbij vindt zij samenwerking met anderen belangrijk, iets wordt altijd beter door vanuit verschillende invalshoeken naar een situatie te kijken.

Amber woont in Utrecht met haar vriend en houdt ze ervan om tijd met familie en vrienden door te brengen. Ook is ze te vinden op de racefiets of speelt ze graag een potje padel met vrienden.

Lees meer

Rosanne (1985) is sinds 1 maart 2022 aan boord bij Bright & Company als adviseur. Naast een brede focus op HR strategie  en verander vraagstukken ligt een belangrijk aandachtsgebied op de inzetbaarheid van mensen in organisaties.  De vraag daarbij is “Laat je je definiëren door je werk, of definieer jij je werk?” en kan je als organisatie ruimte én kaders geven om die vraag te onderzoeken en daarop actie te ondernemen.

De insteek daarbij is dat ‘dat wat er nodig is’ al in de organisatie aanwezig is, soms moet het alleen zichtbaar gemaakt worden. Haar intuïtie en het waarderend kijken en onderzoeken helpen daarbij.

Niet voor, maar met de organisatie en haar medewerkers een goed verhaal maken en richting geven aan verandering geeft de meeste voldoening voor iedereen! Uitgangspunt daarbij is een gedeelde visie en ambitie, een antwoord op de vraag Waarom?

Rosanne heeft Arbeid & Organisatie psychologie gestuurd in Utrecht en heeft daar in 2020 een Master Verandermanagement bij het SIOO aan toegevoegd. Haar gedrevenheid om steeds te vernieuwen en te verbeteren maakt dat zij steeds weer voor het best mogelijke resultaat zal gaan en haar opdrachtgevers scherp houdt.

De afgelopen 7 jaar heeft zij als (Senior) adviseur Arbeid & Organisatie gewerkt voor HumanCapitalCare. Haar opdrachten daar richtten zich met name op thema’s als (duurzame) inzetbaarheid, stress/werkdruk, leiderschap en verzuim.

In haar vrije tijd brengt Rosanne graag tijd door met haar gezin, vrienden en familie. Een vol sociaal leven brengt ontspanning en plezier. Daarnaast houdt zij van skiën, boksen, lekker eten en op zijn tijd een feestje. 

Lees meer

Constructief | Analytisch | Innovatief

Rob van Dijk (1981) is een ervaren en gepassioneerd adviseur. Hij haalt veel voldoening uit het samen realiseren van groei bij organisaties en individuen. Hij maakt daarin graag gebruik van data en analyse vanuit de overtuiging dat wetenschap essentieel is voor het bepalen van een goede strategische koers en tijdens de implementatie hiervan. Rob heeft een voorliefde voor innovatie en probeert dit ook zo veel mogelijk toe te passen in zijn opdrachten.

 

Kenmerkend voor Rob is zijn gedrevenheid om vernieuwende oplossingen te bieden voor complexe uitdagingen. Blijven ontdekken en samenwerken om vooruitgang te realiseren is waar hij voor staat. In zijn werkwijze brengt hij expertise maar ook executiekracht en fungeert hij als partner in crime met een kritische houding.

Klanten waarderen Rob om zijn analytische en scherpe blik gecombineerd met een mensgerichte aanpak. Met een achtergrond in organisatiepsychologie en IT combineert hij in projecten graag de harde en zachte kant van HR. Als expert op het gebied van people analytics en talent strategie is hij een voorvechter van data gedreven inzichten bij het bepalen van strategie. Rob wordt gevraagd als adviseur en projectmanager en heeft ruim 8 jaar ervaring met veel grote organisaties uit de private en publieke sector.

Voor zijn periode bij Bright & Company heeft Rob o.a. gewerkt bij Deloitte, FCTB en LTP. Rob heeft een gezin met twee dochters en een zoon en is verder fervent muzikant en filmliefhebber.

Lees meer

Vindingrijk | Doelgericht | Sensitief

Rik Meijering heeft 35 jaar ervaring op het werkgebied van mens, organisatie en leiderschapsontwikkeling in complexe omgevingen, zowel bij profit als non-profit organisaties in binnen- en buitenland. Hij werkte onder andere ruim 15 jaar als extern adviseur bij  KPMG Consulting en PA Consulting en maakte vervolgens 8 jaar onderdeel uit van de HRM-directie van UWV. Hier was hij verantwoordelijk voor Management Development en Leren & Ontwikkelen.

Hij werkt niet voor opdrachtgevers maar mét zijn zakelijke relaties. De verscheidenheid aan contacten en vraagstukken vind ik inspirerend. Juist in deze tijd werk ik graag met ziel en zakelijkheid aan complexe opgaven. De huidige economische ontwikkelingen vragen een nieuwe kijk op mens-, leiderschap- en organisatieontwikkeling. Continue leren van individu en teams is daarin een voorwaarde om te overleven en duurzaam te zijn. Ik hou van mijn vak omdat wij als Galan Groep daar iedere dag weer een bijdrage aan mogen leveren.

Zijn professionaliteit wordt gekenmerkt door vernieuwing, gevoel voor context van de organisatie en een gezonde dosis pragmatisme. Motto: move before you are ready. Hij heeft een achtergrond in HR, en verandermanagement (Sioo). Dit jaar heeft hij het Global Masterprogramma Learning & Development bij Nyenrode cum laude afgerond.

Rik deelt zijn visie en kennis graag door regelmatig te publiceren. Zo schreef hij een boek over een lerende manier van veranderen en werkte hij mee aan diverse publicaties op het terrein van HR, strategie-implementatie en organisatieontwikkeling.

Rik is een snelle denker en is alert en openhartig. Hij is vindingrijk in het oplossen van nieuwe en uitdagende problemen. Goed in het doorzien van anderen. Rustig, optimistisch, flexibel, soepel en kritisch.

Sinds 1 september 2022 heeft Rik zich aangesloten bij de Galan Groep | Bright & Company. Hij ondersteunt organisaties bij hun strategische mens- en organisatie-opgaven (HR strategie, inrichting en professionalisering) en leiderschaps- en teamontwikkeling.

Hij werkte onder andere ruim 15 jaar als extern adviseur bij  KPMG Consulting en PA Consulting en maakte vervolgens 8 jaar onderdeel uit van de HRM-directie van UWV. Hier was hij verantwoordelijk voor Management- en Talent Development en Leren & Ontwikkelen (de UWV Academie).

Rik woont in Breukelen met zijn vrouw Anna-Marie. Rik is vader van 2 kinderen en is graag buiten in de tuin of bij het water en rijdt motor. Hij is een liefhebber van muziek en bezoekt graag concerten.

Lees meer

Gedreven | Mensgericht | Betrokken

Richard Jongenotter (1971) werkt ruim 24 jaar als organisatie adviseur. Richard heeft zich gespecialiseerd in het succesvol doorvoeren van veranderingen binnen organisaties. Hierbij gaan een rationele benadering en een relationele benadering hand in hand.

Rationele vraagstukken waarvoor Richard vaak wordt benaderd zijn het stellen van scherpe diagnoses, het komen tot een heldere (business) visie en strategie, het inrichten van organisaties en het maken van een effectieve veranderstrategie.  Richard is daarnaast gespecialiseerd in het verbinden van mensen binnen organisaties aan de inhoudelijke organisatieopgaven. Het gaat dan om teambegeleiding, persoonlijke leiderschapscompetenties ontwikkelen en het coachen van het management om te zorgen dat medewerkers meebewegen richting het gewenste resultaat. Dit doet hij vanuit de rol van strategisch adviseur, programma- en changemanager, procesbegeleider en coach.

In zijn benadering staat het realiseren van het beoogde resultaat voorop. Richard weet klanten een scherpe spiegel voor de te houden op zo’n manier dat deze aanzet tot meewerkend gedrag. Hartelijk, betrokken en het leggen van verbindingen tussen mensen zonder het optimale resultaat uit het oog te verliezen. Richard werkt zowel voor (internationale) private organisaties als voor publieke organisaties.

Richard kent vele bronnen van inspiratie: reizen door het Afrikaanse continent, fotografie, kunst en het werken in zijn tuin. Zijn droom is om ooit aan de voet van de Kilimanjaro deze inspiratiebronnen te verenigen met zijn werk als begeleider van managers in hun vernieuwingsopgaven.

Richard is als managing partner verbonden aan Bright & Company. Hij studeerde bedrijfskunde in Nijmegen en heeft een masteropleiding psychoanalyse gevolg bij Human Quality Management, Gent. Hij is zijn loopbaan in 1993 begonnen bij KPMG Consulting. In 2003 is KPMG Consulting onder de vlag van Atos Origin overgegaan in Atos Consulting. Daar was Richard tot 2010 partner van de adviesgroep People & Change. In 2010 heeft hij de overstap gemaakt naar Bright & Company.

Lees meer

Energiek | Doortastend | Betrokken

Odette van Son (1973) begeleidt organisaties, teams en managers/professionals bij het realiseren van succesvolle veranderingen. “Wat beweegt je?” Voor haar een cruciale vraag om mensen en organisaties te doorgronden om zo talenten, teams en bedrijven te laten groeien. Zij ziet het als een uitdaging om het potentieel van een organisatie te benutten en het beste uit mensen te halen, zodat ook na haar vertrek een team of organisatie in beweging blijft.

Ruim vijftien jaar heeft Odette in uiteenlopende managementfuncties verschillende grote cultuur- en veranderprogramma’s geleid binnen de financiële sector en was sparringpartner op boardroom niveau, altijd met het resultaat voor ogen en met aandacht voor wat mensen beweegt of juist weerhoudt. Zij is zich meer en meer gaan specialiseren in de “people side of change”. Zo was zij tijdens de integratie van ABN AMRO en Fortis verantwoordelijk voor de cultuur- en leiderschapsontwikkeling van de nieuwe bank en ontwikkelde met haar team gerichte interventies om de gewenste cultuur te bereiken.

In haar ogen is persoonlijk leiderschap een belangrijke sleutel voor een succesvolle transformatie. Wanneer je zelf in staat bent in beweging te komen, inspireert dit anderen om dat ook te doen. Uit passie voor dat changemanagement vak zette zij in 2014 de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Het geeft haar energie om anderen te helpen het verschil te maken en daarbij haar ervaring in verandertrajecten te delen. Sinds september 2018 is zij als partner aan Bright & Company verbonden. Zij werkt als strategisch adviseur, changemanager, teambegeleider en executive coach.

Odette creëert een open, vertrouwde omgeving waarin ruimte ontstaat voor creativiteit, samenwerking en feedback. Zij doorziet snel wat er speelt en maakt het onbesprokene bespreekbaar. Zij is een ware levensgenieter, ze houdt van mooie gesprekken tijdens een heerlijke maaltijd. Ze is graag in de natuur en houdt van koken, fietsen, zwemmen, reizen en muziek.

Odette studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. Zij startte in 1996 haar loopbaan bij ING Groep, waar zij senior managementposities bekleedde op het gebied van sales, marketing en consultancy. In 2006 stapte zij over naar ABN AMRO Private Banking, als hoofd Marketing & Communicatie; in 2010 werd zij Manager Programma Development Change & Integratie. Sinds 2014 werkt zij als zelfstandig ondernemer. In 2017 heeft zij een gecertificeerde opleiding gevolgd tot coach bij the MMS Institute.

Lees meer
Michel Rooze
Associate
+31 (0)6 5154 3045

Intuïtief | Verbindend | Activerend

Michel Rooze (1972) begeleidt veranderingen in mensen, teams en organisaties. Michel is van oorsprong organisatiepsycholoog en heeft jarenlange ervaring in HR en change aan beide kanten van de tafel.

Hij is 10 jaar HR-verantwoordelijke geweest bij Ziggo en kent daarmee de dynamiek van HR-directeur in een grote organisatie door en door. Zijn focus in deze rol lag op HR-strategie, cultuur, strategische personeelsplanning en projectmatige veranderingen realiseren in perspectief en gedrag van management en medewerkers.

Michel houdt van complexe vraagstukken om hier middels ‘connecting the docs’ en zaken terug te brengen tot de kern tot verrassende inzichten en veranderingen/verbeteringen te komen. Een van zijn werkprincipes is om zaken terug in ‘gezonde dynamische balans’ te krijgen.

Hij doet dit op een charismatische en doelgerichte wijze.

Als consultant ligt zijn focus op inhoud in HR-strategie en strategische personeelsplanning, als procesbegeleider ligt zijn focus op veranderingen in organisaties en teams. Als coach begeleidt Michel cliënten en teams; hij brengt rust en vertrouwen en is scherp om dát te doen wat nodig is om vooruitgang te realiseren en tot goede inzichten te komen.

Michel is vader van 3 dochters, sport graag en vertoeft graag in de natuur.

Lees meer
Martine de Munck
Office Manager
+31 (0)6 2712 9450
martine.de.munck@brightcompany.nl

Proactief | Servicegericht | Spin in het web

Martine (1964) is per 1 september 2014 de gelederen komen versterken bij Bright & Company. Als Officemanager ondersteunt zij de partners als ook de consultants in hun dagelijkse werk. Daarnaast zorgt zij er voor dat op kantoor alles op rolletjes verloopt.

Martine heeft ruim 30 jaar werkervaring als secretaresse waarvan de afgelopen 26 jaar in een consultancy organisatie als Executive Assistant. Martine vindt het leuk om de mensen voor wie ze werkt “in de watten te leggen” en waar mogelijk het werk uit handen te nemen. Haar kracht ligt in het plannen van complexe meetings c.q. afspraken. Haar werk is haar passie.
 
Privé is zij druk met haar gezin bestaande uit man Cor, de kinderen Joost & Lisa en hond Akuma,. Daarnaast probeert ze een paar keer in de week aan fitness te doen, vindt het heerlijk om uitgebreid te koken en krijgt energie van het organiseren van gezellige uitjes met en voor familie of vrienden. Haar favoriete vakantiebestemming is Griekenland. Ieder jaar probeert ze met haar gezin een ander Grieks eiland uit.
Lees meer
Klaas Schouwstra
Associate

klaas.schouwstra@humanhorizons.nl
Linkedin

Innovatief | Mobiliserend | Verbindend

Bij Klaas Schouwstra (1967) heeft veranderen en optimaliseren van organisaties en daarbinnen van de HR-functie altijd in zijn bloed gezeten. Na een aantal projecten op het gebied van organisatie-ontwikkeling, heeft hij verschillende HR-functies en rollen bij de Beiersdorf Group ingevuld. Tijdens vele verandertrajecten kwam zijn fascinatie voor de interactie tussen menselijke, bedrijfskundige en technische aspecten volop naar boven.

De laatste jaren specialiseert Klaas zich in het optimaliseren van de HR-functie binnen organisaties. Hij doet graag projecten gericht op het samen met de organisatie vinden van het optimale HR Dienstverleningsmodel en het samen met de HR professionals implementeren daarvan en/of projecten gericht op het optimaal gebruik van electronic-HRM (e-HRM) functionaliteit. Waarbij zijn kracht ligt om dit in de praktijk echt werkend te krijgen en waarbij zowel de meer bedrijfskundige/technische als de organisatorische/menselijke aspecten succesvol worden geïntegreerd tot een gedragen en blijvende verandering.
Zijn gezin is waar hij het voor doet. Met twee slimme donders en een leuke vrouw meer dan gelukkig. Met  drie keer per week sporten blijft hij gezond. De innerlijke mens wordt regelmatig gevoed door met vrienden en broers naar zeer diverse muziekconcerten te gaan, van Gregoriaans tot en met Metal.
Klaas is als Associate aan Bright & Company verbonden en heeft een bachelor Economie gecombineerd met een Master in Human Resources Management. Daarnaast een postdoctorale leergang Verandermanagement en de nodige inhoudelijke HR- en projectmanagementtrainingen. HR Organisation Effectiveness is zijn passie!

Lees meer
Fréderique Speckman
Associate

frederique.speckman@brightcompany.nl
Linkedin

Mensgericht | Creatief | Geïnteresseerd

Bij Fréderique Speckman (1970) staat de klant als mens centraal. Dat begon al toen ze bij een van de grootste kruideniers van ons land ging werken, en dat is vandaag de dag nog steeds. De klantvraag is in de loop der jaren wel veranderd van puur Retailvraagstukken naar Verandertrajecten voor individuen en organisaties.

Zij heeft een grote interesse in mensen en hun ontwikkeling en kan met haar vragen, analytische blik en creativiteit tot de kern van een probleemstelling komen. Met haar rust en enthousiasme schept zij een open sfeer waarin bezieling voor mens en werk grote aandacht krijgt. “Met het goede dingen bezig zijn” is voor haar een grote drijfveer in haar werk en leven. De oplossingen waarmee Fréderique komt zijn praktisch en toepasbaar van aard.

Daar waar Persoonlijke Ontwikkeling al vroeg is begonnen als interesse, is dit inmiddels het grootste deel van haar werk geworden. Voor haar eigen persoonlijke ontwikkeling haalt Fréderique veel inspiratie uit het Clarity Proces, een praktisch bewustwordingsproces ontwikkeld door de Amerikaan Jeru Kabbal, waarin zelfonderzoek en meditatie een grote rol spelen.

Fréderique trekt er graag op uit met haar man en twee dochters om te ontdekken, te genieten en te reizen. Ze houdt erg van koken en lekker eten en vooral met veel gezelligheid daar samen met anderen van te genieten.

Fréderique is als adviseur Persoonlijke effectiviteit verbonden aan Bright & Company. Zij heeft Bouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en heeft een masterclass gevolgd bij Human Quality Management te Gent. Daarnaast is zij Clarity trainer waarin ze groepen en individuen in hun proces begeleidt.
20 jaar geleden is Fréderique haar loopbaan begonnen bij Ahold als architect en heeft voor de nationale en internationale dochterbedrijven als adviseur gewerkt. In 2003 heeft zij de overstap gemaakt naar de Stamhuisgroep waar zij als adviseur verantwoordelijk was voor verandertrajecten  bij zowel  Ahold als voor andere retailers in binnen en buitenland.
Sinds 2013 werkt zij als zelfstandig adviseur en coach.

Lees meer