• Connecting Workforce Analytics to Better Business Results (HBR)

"We are data rich, but information poor"

Deel dit artikel:

Eind 2013 verscheen er van de hand van Harvard Business Review een rapport op het gebied van HR Analytics. Aan het onderzoek deden bijna 500 mensen, allen in managementfuncties, mee, waarvan 86% werkzaam was bij organisaties met meer dan 1000 medewerkers.

Enkele highlights:
Slechts 12% van de organisaties maakt gebruik van predictive HR analytics. Het merendeel (61%) maakt enig gebruik van analytics, maar rapporteert nog vooral op tactisch niveau, adhoc basis en zonder koppeling met andere bedrijfssystemen. Ruim een kwart maakt weinig tot geen gebruik van HR analytics.

  • Succesvol | Gebruikers van 'advanced analytics' halen het meeste uit hun personeel (29% 'zeer effectief' versus 11% gemiddeld).
  • Lange weg te gaan | 24% van alle respondenten geeft aan dat zij onvoldoende effectief hun personeel weten te benutten.
  • Mind the Gap | Hoewel 'advanced analytics' gebruikers succesvoller zijn dan de vergelijkingsgroep in het vervullen van HR prioriteiten, is er nog steeds een groot gat tussen mate van belang en de uiteindelijke realisatie. Bijvoorbeeld, het vinden van de juiste mensen met de juiste vaardigheden staat bovenaan de prioriteitenlijst (door 85% genoemd), maar slechts 52%  van de organisaties weet dit om te zetten in succes.


"We are data rich, but information poor"

Veel organisaties slagen er onvoldoende in om beschikbare data te benutten voor betere strategische besluitvorming. Obstakels die het effectief gebruik van HR analytics beperken zijn verschillend voor de verschillende gebruikersgroepen:

  • Advanced/moderate analytics use | Gedateerde of onvoldoende niveau van analytics technologie en gebrek aan integratie van HR systemen met andere ICT-systemen (zoals CRM, ERP,  financieel, etc.).
  • Low analytics use | Afwezigheid van analytics technologie en analytics is geen prioriteit in de organisatie. Daarnaast spelen de geringe analytics vaardigheden en en verkokering van de organisatie veel organisaties parten.

In algemene zin noemen managers drie obstakels die hun bedrijven hinderen in het succesvol uitvoeren van hun personeelsbeleid: Gemis aan vaardigheden binnen personeelsbestand (36%), Beperkingen vanuit de managementstructuur (36%), en Gebrek aan toegang tot real-time analytics (36%).

Lees hier het volledige rapport

 

Meer inspiratie

Rapport

Global Human Capital Trends 2016 - Deloitte

Dit voorjaar presenteerde Deloitte wederom haar jaarlijkse trends op het gebied van mens, werk en organisatie. De 10 trends zijn in deze editie gebundeld om het thema 'The new organisation: Different by design'. De vernieuwing zit hem niet zo zeer in 'wat' je doet, maar 'hoe' je je organisatie ontwerpt en inricht. Lees meer over het trendrapport.

Lees meer

Rapport

Global CEO Survey (PwC)

Lees welke belangrijkste business trends 1344 CEO’s van bedrijven en organisaties uit 68 landen wereldwijd zien.

Lees meer

Rapport

High-Performance Culture (BCG)

'High-Performance' cultuur, het is een hot topic binnen veel organisaties. Hoewel weinige leidinggevenden het belang van een cultuur ontkennen, hebben zij wel vaak last van koudwatervrees om een veranderslag te maken richting de gewenste cultuur.

Lees meer

Rapport

Connecting Workforce Analytics to Better Business Results (HBR)

Lees in dit interessante rapport hoe bedrijven en organisaties omgaan met het thema HR Analytics, welke bedrijven successen weten te behalen met behulp van HR Analytics, en tegen welke obstakels zij aanlopen.

Lees meer

Rapport

Work Life in the Netherlands (TNO)

Een boekwerk vol trends, ontwikkelingen en voorspellingen over de kwaliteit van werk en arbeid in Nederland.

Lees meer

Rapport

The Talent Challenge (PwC)

Lees welke trends CEO’s uit 68 landen zien op het gebied van Talent en Human Capital.

Lees meer

Rapport

Human Capital Trends 2013 (Deloitte)

Ontdek de zeven trends die de wereld van Human Capital de komende tijd zullen bepalen.

Lees meer