• Organisatie(her)ontwerp op basis van coherentie en individuele vrijheid

Creëren van een coherente organisatie met voldoende oog en aandacht voor individuele kwaliteiten en verschillen

Deel dit artikel:

Vraagstuk | Begeleid onze heidag met als doel om te evalueren of de huidige structuur past op de visie en strategie van het insituut.

Aanpak | Voorafgaand aan de heidag is met alle deelnemers individueel of in werkgroepen gesproken over de mate waarin ze tevreden zijn met betrekking tot vier elementen: visie, structuur & governance, leiderschap & cultuur, performance management. Dit leverde input en inzichten op voor het programma. Tijdens de heidag zelf hebben de 40 deelnemers invulling gegeven aan de criteria op basis van hun eigen behoefte, geredeneerd vanuit hun eigen rol.

Business Impact | De heidag heeft uitgebreide inzichten opgeleverd in de ontwikkelpunten op het gebied van visie, structuur & governance, leiderschap & cultuur, performance management. Deze uitkomsten en inzichten zijn vertaald in een projectplan waaraan in de eerste helft van 2016 uitvoering wordt gegeven.

 

Photo credit: kubasram / Flickr

Meer weten over deze case?
Bel direct met Derk Koole.
"Als je echt gelooft dat mensen het verschil maken moet je ook willen begrijpen hoe ze dit doen"
Andere cases

Financiƫle dienstverlening
Organisation Transformation

Asset management organisatie

Verhogen van de medewerkersbijdrage aan de 2020 strategie

Door middel van een change- én projectmanagement aanpak is gewerkt aan het vergroten van medewerkersbetrokkenheid bij de 2020 strategie van deze asset management organisatie. Dit, omdat de betrokkenheid een belangrijke voorwaarde is voor de bijdrage die medewerkers kunnen en willen leveren aan de realisatie van de doelstellingen.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Offshore wind organisatie

Werken aan een toekomst bestendige organisatie

In deze casus staat een jonge organisatie in de offshore wind energie centraal. Niet alleen heeft deze organisatie in een beperkte tijd een intense groei door gemaakt, tevens heeft zij richting de toekomst de doelstelling om wereldwijd marktleider te zijn én te blijven. Een versnelde professionalisering van de gehele organisatie was daarom nodig. Bright & Company is gevraagd om vanuit een stevige programma managementrol ondersteuning te bieden om deze professionaliseringsslag met succes te maken.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Wetenschappelijk onderzoeksinstituut

Organisatie(her)ontwerp op basis van coherentie en individuele vrijheid

Wij hebben inzichtelijk gemaakt welke ontwikkelingen wenselijk zijn op het gebied van visie, structuur & governance, leiderschap & cultuur en performance management. Om te kunnen komen tot een organisatie die coherentie en individuele vrijheid om uit te blinken combineert.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Internationale fast food keten

Starten met nieuwe innovatiecultuur

De casusorganisatie kent een zeer succesvolle historie in het met hoge kwaliteit uniform uitrollen van producten, diensten en processen. De huidige tijd vraagt echter om meer snelheid en innovatie. Bright & Company is gevraagd om de organisatie te begeleiden in dit veranderingsproces.

Lees meer