• Inspiratie

Meevaren met de hypes?
Of begrijpen wat er echt speelt?

Ontwikkelingen volgen zich razendsnel op. U weet dat als geen ander. Up-to-date blijven kost tijd, maar is wel een voorwaarde voor uw succes. Bekijk hier wat de analisten van Bright & Company voor u hebben geselecteerd zodat u altijd op de hoogte bent van de belangrijkste nieuwe inzichten op het vakgebied! Nog sneller op de hoogte zijn? Volg ons dan ook op twitter en scoop.it!

Bright Nieuws

Meet the company

Blijf samen met ons up-to-date via ons jaarlijkse Bright Congres, ronde tafel bijeenkomsten, presentaties door onze collega's, en natuurlijk onze boeken!

Lees meer

Bright Publicaties

Van de Bright pers

Lees hier onze interviews met vakprofessionals, columns, boekrecensies en onze vernieuwende inzichten op het vakgebied.

Lees meer

Externe Publicaties

Leer van vakgenoten

Regelmatig laten ook wij ons inspireren door wat vakgenoten publiceren; het houdt ons scherp en zorgt ervoor dat wij weten wat er speelt en op u afkomt.

Lees meer

Human Capital Trends

Inzicht in uw toekomst

Klaar zijn voor de toekomst betekent weten wat er écht speelt.  Wij stelden voor u de belangrijkste Human Capital Trends vast en scheiden daarin de hypes van fundamentele ontwikkelingen.

Lees meer
Bright Nieuws

Klantcase

Haal eruit wat erin zit met de Galan Groep en Bright & Company

Een van de eerste gezamenlijke opdrachten die de Galan Groep en Bright & Company hebben uitgevoerd is een ontwikkelprogramma voor de managers van Avalex. Een mooi voorbeeld hoe de krachten van de twee organisaties kunnen worden gebundeld.

Lees meer

Verslag

Potentieel pakken! Bright & Company faciliteert sessie Arbeidsmarkttekort in de Zorg

Arbeidsmarkttekort in de zorg, bestaat dat eigenlijk wel? Als het aan ’s Heeren Loo ligt niet. Je hebt behoorlijk wat mogelijkheden binnen je eigen beïnvloedingscirkel als zorgorganisatie om hier iets aan te doen!

Lees meer

Nieuws

Bright & Company versterkt de Galan Groep

Met trots delen wij met jullie het nieuws dat Bright & Company zich heeft aangesloten bij de Galan Groep en samen hun krachten bundelen.  

Lees meer

Nieuws

Interview met Richard en Hendrik over het samengaan

Consultancy.nl interviewde Richard en Hendrik over het samengaan van Bright & Company en de Galan Groep.  

Lees meer

Interview CHRO

De impact van massaal thuiswerken

CHRO interviewde Ruurd Baane over het massale thuiswerken als gevolg van de Coronacrisis. Wat zijn de gelijkenissen en verschillen met de kredietcrisis in 2008? 

Lees hier het volledige interview 

Lees meer

Interview Visma | Raet

De succesformule voor waardevol HR

Visma | Raet interviewde onlangs Ruurd Baane over de succesformule voor waardevol HR. Hoe kun je als organisatie extra waarde toevoegen door businesskansen te spotten vanuit een optimale inzet van menselijk potentieel en technologie?

Lees hier het volledige interview 

Lees meer

Verslag

HR Transformatie Zorg Strategy Summit 2019

Bestuurders, directeuren en topmanagement HR uit de zorg gingen tijdens de Strategy Summit met elkaar in debat over betere kwalitatieve, duurzame zorg door mensgericht te besturen. Bright & Company was aanwezig als mede-organisator en verzorgde een van de deelsessies. Lees een impressie van de dag hier.

Lees meer

Nieuws

Data scientist Jornt de Gruijl versterkt Bright & Company!

Met de komst van Jornt de Gruijl en de inzet van Data Science zet Bright & Company de volgende stap: het aanbieden van inzicht en overzicht op basis van allerlei bestaande bronnen binnen en buiten de organisatie. 

Lees meer

Haute Culture

Terugblik Bright Event 2018

Hier vind u een kort verslag van het event inclusief links naar presentaties en andere downloads.

Lees meer

Nieuws

Erwin Rexwinkel nieuwe partner Bright & Company

Wij zijn verheugd dat per 1 februari j.l. Erwin Rexwinkel als partner tot ons team is toegetreden!

Lees meer

Nieuws

Odette van Son versterkt Bright & Company als partner

Odette heeft ruim vijftien jaar ervaring opgedaan in uiteenlopende managementfuncties in de financiële sector. Zij weet hoe het is om grote cultuur-, reorganisatie- en veranderprogramma’s te realiseren. 

Lees meer

Aankondiging

Bright klantevent 2018 Haute Culture

Hoe creëer je een duurzame organisatie die voor mensen als een maatpak gegoten zit? Dit is de hoofdvraag van het Bright klantevent 2018 met als thema "Haute Culture". Bekijk een sneakpreview van het programma hier.

Lees meer

Verslag

HR Transformatie Zorg Strategy Summit 2018

De patiënt / cliënt en medewerker centraal… een logisch verhaal! Bestuurders, directeuren en topmanagement HR uit de zorg gingen tijdens de Strategy Summit met elkaar in debat over betere kwalitatieve, duurzame zorg door mensgericht te besturen. Bright & Company was aanwezig als moderator en mede-organisator. Lees een impressie van de dag hier.

Lees meer

Boek

Nieuw boek over HR Analytics verschenen

HR Analytics komt steeds meer op het pad van HR-professionals. Gewild en ongewild. Hoe krijg je als HR een beetje grip op deze ogenschijnlijk complexe ontwikkeling? Waar te beginnen? Hoe kun je nu echt data gebruiken bij beslissingen over je mensen? Bright & Company heeft bijgedragen aan het nieuwste boek ‘HR Analytics’ dat vol staat met verhalen hierover uit de Nederlandse praktijk.
 

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt Marthe van der Molen als collega

Marthe van der Molen maakte in september de overstap als consultant van Twynstra Gudde naar Bright & Company. Namens alle Bright & Company collega’s heten wij haar van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Publicatie

Nieuwe formule voor waardecreatie met menselijk kapitaal

Veel menselijk potentieel blijft in organisaties onnodig onbenut. Dat is jammer. Er is echter een HR-formule voorhanden die de waarde van menselijk kapitaal centraal stelt zonder daarbij de kostenkant over het hoofd te zien. Dit vraagt wel om een mindshift bij directies, managers en HR-professionals. Lees hier meer over in onze nieuwste visiepaper 'Formule voor waardecreatie'.

Lees meer

Nieuws

Marcel Knotter pakt door met Building Communities that Matter (BCM)

Eind 2015 heeft Bright & Company in partnership een nieuwe onderneming gestart: Building Communities that Matter (BCM). Ondertussen heeft BCM zich verder ontwikkeld en is Marcel Knotter zich steeds meer gaan focussen op de BCM-activiteiten. Dit heeft ertoe geleid dat Marcel vanaf heden zijn partnerrol binnen Bright & Company neerlegt om zo zijn aandacht volledig te richten op BCM.

Lees meer

Nieuws

Wereldwijde onderzoek HR analytics in de media

Het wereldwijde onderzoek naar trends in HR analytics en reporting dat Bright & Company in samenwerking met Top Employers Institute uitvoerde heeft zowel via binnenlandse als buitenlandse online media aandacht gekregen. Lees hier een overzicht van de online artikelen

Lees meer

Rapport

Rob van Dijk in ABN Amro Insights rapport HR Analytics

De trendwatchers van ABN-Amro hebben een rapport geschreven over de ins en outs van HR analytics. Collega Rob van Dijk komt aan het woord over zijn visie en tips over HR analytics. Lees hier het rapport.

Lees meer

Boek

Nieuw boek van de Bright pers: En stel dat het wel lukt?

Hoe kunnen organisaties hun veranderbekwaamheid vergroten? Het antwoord op deze vraag vindt u in het door Bright & Company geschreven boek 'En stel dat het wel lukt?'. Met dit rijk geïllustreerde en handzame boek willen wij een steentje bijdragen aan het creëren van betere organisaties, waarin mensen samenwerken vanuit visie en gericht op de klant.

Lees meer

Bijeenkomst

Leernetwerkbijeenkomst Ziel en zakelijkheid van HR

In 2016 namen tientallen smaakmakers in HR, OR, vakbonden en management deel aan het Leernetwerk ‘Anders Werken’ van adviesbureau Factor Vijf. Collega Ruurd Baane was hoofdspreker op deze bijeenkomst met als thema ‘Ziel en zakelijkheid van HR’. Lees het verslag van de bijeenkomst door Factor Vijf.

Lees meer

Gedicht

Oh kom er eens kijken...

Speciaal voor de feestdagen heeft de goede Sinterklaas een gedicht geschreven over de staat van HR Analytics.

Lees meer

Nieuws

Met korting naar Strategic Workforce Planning Seminar 2016

Wilt u graag de laatste inzichten en praktijkverhalen horen op het gebied van strategische personeelsplanning en talent management? Bright & Company biedt u de gelegenheid om met een flinke korting deel te nemen aan het SWP congres op 6-7 oktober in Amsterdam. Lees hier meer over de korting en het congres.

Lees meer

Innovatie

Samen op zoek naar vernieuwende human capital inzichten

Kan HR de realiteit van vandaag en de uitdagingen van morgen nog bijbenen? Bent u op zoek naar innovatieve doorbraken om human capital-dilemma’s om te zetten in groeikansen? Sluit u dan aan bij de Human Capital Incubator.

Lees meer

Onderzoek

Doe mee aan HR Analytics onderzoek i.s.m. Top Employers Institute

Bright & Company doet in samenwerking met Top Employers Institute (internationaal) onderzoek naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van HR Reporting & Analytics. Wilt u als organisatie meedoen aan het onderzoek? Dat kan! Lees hier meer over het onderzoek en eventuele deelname.

Lees meer

Nieuws

Overstap Rob van Dijk naar Bright op Consultancy.nl

Rob van Dijk maakte begin dit jaar de overstap als HR consultant van Deloitte naar Bright & Company. Website Consultancy.nl schreef een artikel over zijn transfer binnen de adviesbranche. Meer weten? Lees het artikel.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt Rob van Dijk als collega

Per 1 januari jl. is Rob van Dijk bij Bright & Company in dienst getreden als HR consultant. Wij heten hem van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Congres

Bright Executive Event 2015 een groot succes

Op 26 november jl. hebben wij samen met meer dan 100 relaties onze tiende verjaardag gevierd tijdens het Bright & Company Executive Event. Benieuwd naar een impressie van het event? Bekijk de video en de foto's.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company is 10 jaar!

Met blijdschap en trots vieren wij vandaag, 1 oktober 2015, dat Bright & Company | HR Strategy 10 jaar bestaat. Wij staan graag even stil bij dit heugelijke en feestelijke feit.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt Kiek Bertels als collega

Per 1 september jl. is Kiek Bertels bij Bright & Company in dienst getreden als HR consultant. Wij heten haar van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Nieuws

Derk Koole nieuwe partner bij Bright & Company!

Wij zijn trots en verheugd dat Derk Koole zich per 1 september jl. bij Bright & Company heeft aangesloten als partner. We zijn zeer blij dat Derk zijn enthousiasme en ervaring gaat inzetten om bij te dragen aan de verdere groei van ons bedrijf.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company Executive Event 2015 met businessgoeroe Christian Stadil

Op 26 november 2015 organiseert organisatieadviesbureau Bright & Company | HR Strategy het 3e Executive Event in B.Amsterdam te Amsterdam. Het Executive Event staat dit jaar bovendien in het teken van het 10-jarig bestaan van het strategisch adviesbureau.

Lees meer

Nieuws

Frans van Heesbeen nieuwe Associate Bright & Company

Per 1 juni j.l. heeft Frans van Heesbeen zich bij Bright & Company aangesloten als Associate. Het team van Bright & Company is trots en verheugd dat Frans zijn ervaring, expertise en enthousiasme inzet om bij te dragen aan de groei van ons bedrijf.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt nieuwe collega

Per 1 juni j.l. is Alma Vermeulen bij Bright & Company in dienst getreden als HR consultant. Namens alle Bright & Company collega’s heten wij haar van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Artikel

Steven Marshall geeft implementatietips HR Analytics

HR Analytics is de laatste jaren een toverwoord geworden binnen het HR landschap. Ondanks de vele voordelen worstelen veel HR-managers om HR Analytics goed onder de knie te krijgen. Op Consultancy.nl doet Steven Marshall van Bright & Company uit de doeken hoe (HR) managers direct aan de slag kunnen gaan met HR Analytics.

Lees meer

Artikel

Bright & Company in ADP Touch over HR Analytics

Het artikel ‘HR Analytics breekt door’ over het rondetafelgesprek over HR Analytics, waaraan Bright & Company collega Marcel Knotter deelnam, is opgenomen in de editie van ADP Touch van eind vorig jaar. Lees de bijdrage hier.

Lees meer

Congres

Bright & Company partner Strategic Workforce Planning & Talent Analytics Seminar 2015

Ook dit jaar zal Bright & Company | HR Strategy als support partner betrokken zijn bij het “2nd Annual Strategic Workforce Planning & Talent Analytics Seminar” in Brussel. Op 28 en 29 mei 2015 delen internationale topsprekers, koplopers en deelnemers de laatste inzichten en hun ervaringen met elkaar op het gebied van strategische personeelsplanning en HR Analytics.

Lees meer

Presentatie

Marcel Knotter over de toekomst van Management Development

Op 27 januari 2015 gaf Marcel Knotter zijn presentatie ‘Management Development Next Level’ op het jaarlijkse congres van de Nederlandse Foundation voor Management Development (NFMD) in Utrecht. Bekijk hier zijn verhaal.

Lees meer

Interview

Bright & Company in bijlage Het Financieele Dagblad

Marcel Knotter is geïnterviewd over HR Analytics voor de speciale december bijlage in Het Financieele Dagblad met als thema 'Goed Bestuur: Hoe staat het met de toekomst HR?'. Lees hier meer over het interview.

Lees meer

Onderzoek

Is uw organisatie klaar voor HR Analytics?

Bright & Company start ook dit jaar weer met een onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van Human Capital Analytics bij Nederlandse organisaties. Lees hier hoe u kosteloos inzicht krijgt in uw Human Capital Analytics startpositie, en of uw organisatie klaar is voor de toekomst!

Lees meer

Bright Nieuws

Nieuwe leiderschapstraining Bright & Company en HQM

Bright & Company werkt al geruime tijd samen met het trainings- en coachingsbureau Human Quality Management. Specifiek voor de doelgroep van leidinggevenden is er een nieuwe training ontwikkeld “Van Macht naar Kracht”. Lees hier meer over onze gezamenlijke visie op leiderschapsontwikkeling.

Lees meer

Rondetafel

Marcel Knotter bij expertdiscussie over HR Analytics

Steeds meer HR-organisaties maken de stap van HR Metrics naar het gebruik van HR Analytics. Hoe doe je dat? En wat daarbij zijn succesfactoren? Tijdschrift HR Strategie organiseerde hierover onlangs een rondetafelgesprek met experts. Marcel Knotter was namens Bright & Company bij de discussie aanwezig.

Lees meer

Bright Nieuws

Nauwe samenwerking Bright & Company | HR strategy met Human Quality Management

Bright & Company en haar Belgische partner HQM vinden elkaar in het oplossen van vraagstukken op het gebied van organisatie transformatie.

Lees meer

Presentatie

Future Proof HR, presentatie Ruurd Baane bij Projob

Waar moet je als HR-professional rekening mee houden als je future-proof wilt zijn? Welke dilemma's kom je dan allemaal tegen? Ruurd Baane van Bright & Company gaf tijdens een lunchbijeenkomst hierover een presentatie aan HR-professionals van diverse organisaties.

Lees meer

Bright Nieuws

NVP-Raet Exclusive Dining olv Marcel Knotter

Het is aan HR om een visie te hebben op Talent Management. Is HR daar voldoende voor toegerust? En werkt dat in elke branche hetzelfde? HR directeuren en senior managers spraken hier met elkaar over onder genot van een goed verzorgd diner.

Lees meer

Bright Nieuws

Highly Recommended by Bright & Company juni 2014

Wat zegt GE over de Toekomst van Werk? Wat zorgde voor een cultuuromslag bij animatiestudio Pixar? En wat is de tweede innovatie die na 'Moneyball' vanuit het honkbal naar HR toe komt? Lees het hier.

Lees meer

Boek

Het nieuwe Bright boek is uit!

Met grote trots maken wij bekend dat alweer het 5e Bright boek onlangs is gepubliceerd, genaamd Highly Recommended | The Essence of Effort. Lees hier meer en vraag uw exemplaar aan!

Lees meer

Bright Nieuws

Lancering nieuwe Bright & Company website is een feit!

Met trots lanceert Bright & Company haar nieuwe website. Bright is gegroeid, vernieuwd en verbeterd, en het werd tijd dat dit ook terug te zien was in de website. Lees hier wat er is vernieuwd!

Lees meer

Onderzoek

Human Capital Analytics Maturity Scan 2014 van start!

Bright & Company start ook dit jaar weer met een onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van Human Capital Analytics bij Nederlandse organisaties. Lees hier hoe u kosteloos inzicht krijgt in uw Human Capital Analytics startpositie, en of uw organisatie klaar is voor de toekomst!

Lees meer

Bright Nieuws

Nieuw: Highly Recommended by Bright

Vanaf heden leest u in de ‘Highly Recommended by Bright & Company’ periodiek een kort en actueel overzicht van interessante artikelen, publicaties en blogposts op het gebied van strategisch HR, die onze experts voor u hebben verzameld en geselecteerd. Lees verder hoe u deze gemakkelijk kunt downloaden.

Lees meer

Onderzoek

Vervolgonderzoek A&O-fonds waterschappen HNW afgerond

Onlangs publiceerde het A&O-fonds Waterschappen samen met Bright & Company | HR Strategy het onderzoeksrapport ‘Vervolgonderzoek Het Nieuwe Werken, doorbraken realiseren op het gebied van cultuur, leiderschap en gedrag’. Lees hier meer en bekijk het rapport!

Lees meer

Bright Nieuws

Bright & Company Executive Event 2013: Cracking the Code

Een inspirerende middag over de menselijke kant van strategierealisatie.

Lees meer

Bright Nieuws

Bright & Company en iNostix genoemd in artikel over HR Analytics

“HR Analytics is al lang geen hype meer!”

Lees meer

Bright Nieuws

Bright & Company verwelkomt nieuwe collega

Versterking van het Bright & Company-team met ervaren HR adviseur.

Lees meer

Bright Nieuws

Social Media Update 5 juli 2013

De nieuwe Social Media Update is uit. Lees recente artikelen en publicaties over organisatie zonder baas, HR in de boardroom en nog veel meer.

Lees meer

Bright Nieuws

'Managing Finance is Managing Talent', Marcel Knotter op CFO Day 2013

Producten en diensten zijn tegenwoordig eenvoudig te kopiëren. Maar dat geldt niet voor mensen. Lees verder hoe Nederlandse hierover denken.

Lees meer

Presentatie

Bijdrage Marcel Knotter op 'Scoren met HR-data' congres

Bright & Company presenteerde haar eerste resultaten uit het HR Analytics Maturity Scan onderzoek. Bij Nederlandse bedrijven zijn de meeste randvoorwaarden op het gebied van HR Analytics nog niet op orde.

Lees meer

Bright Nieuws

Social Media Update 30 mei 2013

Lees recente artikelen en publicaties over HR Risk Management, Talent Intelligence en nog veel meer.

Lees meer

Presentatie

Keynote lezing Marcel Knotter op onderwijsconferentie

Het onderwijs moet de buitenwereld meer naar binnen halen om klaar te staan voor de toekomst van werk.

Lees meer

Bright Nieuws

Brightpaper over goed People Management in zakelijke dienstverlening

Veel kennis gedreven organisaties opereren momenteel in een veeleisende context die hoge eisen stelt aan de wijze waarop wordt omgegaan met professionals.

Lees meer

Bright Nieuws

Strategisch partnership met Universiteit van Utrecht

Bright & Company is een strategisch partnership aangegaan met de Universiteit van Utrecht (USBO).

Lees meer

Bright Nieuws

Samenwerking Bright & Company en iNostix op HR Analytics

Met het toenemend belang van Human Capital voor het succes van organisaties, neemt ook de noodzaak toe om de impact van investeringen in Human Capital meetbaar en zichtbaar te maken.

Lees meer
 
 
 
Bright Publicaties

Bright Paper

Put your talent where the task is

Mensen dynamisch in kunnen zetten waar hun bijdrage en intrinsieke motivatie het grootst is 

Lees meer

Bright Paper

Nieuwe ronde nieuwe kansen

In een nieuwe ronde van de Human Capital Incubator onderzocht Bright & Company de kansen en uitdagingen bij de ontwikkeling van vernieuwend HR-beleid en HR-initiatieven. De uitkomsten tref je aan in de Bright Paper “Nieuwe ronde, nieuwe kansen – een opmaat voor HRM op maat”.

Lees meer

Artikel

Focus op mensen vergroot het succes van digitale transformatie

Ruurd en Emma spraken met Consultancy.nl over de kansen die voortvloeien uit de huidige technologische revolutie en wat de voorwaarden zijn om technische oplossingen succesvol te laten zijn.

Lees meer

Artikel

Reducing Absenteeism in a Mid-Sized Organization: A Case Study

Collega Jornt de Gruijl heeft gewerkt aan een diepgaande verzuimzaak. Wat deze case uniek maakt, is dat ook middelgrote, low-profit organisaties kunnen profiteren van de impact van people analytics.

Lees meer

Artikel

Hoe geef je leiding aan thuiswerkende teams?

Van de een op de andere dag werken we massaal thuis. Hoe stuur je als leidinggevende je medewerkers effectief aan op afstand en hoe behoud je de verbinding binnen het team? Collega Ruurd Baane op Consultancy.nl: "Managers moeten zich de nieuwe situatie snel eigen maken. Doen ze dit niet, dan dreigt schade."

Lees meer

Artikel

Shedding light on knowledge hiding

De laatste jaren werken mensen steeds meer vanuit huis en switchen ze vaker van rol of organisatie. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het delen van kennis steeds belangrijker wordt. Echter, het simpelweg faciliteren van kennisdeling is niet genoeg. In dit artikel legt Anne uit waarom en hoe kennisachterhouding actief kan worden aangepakt door HR.

Lees meer

Artikel

Text Analysis in HR: A Practical Example

Via tekst kunnen we inzicht krijgen in wat mensen bespreken, of ze effectief communiceren, en zelfs - tot op zekere hoogte - hoe ze ze zich voelen. Jornt bespreekt in dit artikel hoe tekstanalyse-technieken kunnen helpen om medewerkers op de eerste plaats te zetten en hen te ondersteunen.

Lees meer

Artikel

Werkstress en burn-out: een gerichte aanpak met People Analytics

Over preventie van burn-out en werkstress is al veel bekend in de literatuur. Maar hoe steekt het probleem specifiek voor jouw organisatie in elkaar? Lees hier hoe people analytics inzicht kan bieden.

Lees meer

Artikel

Addressing AI Bias: Diversity-by-Design

Het gebruikmaken van AI en analytics in het kader van diversiteit is niet altijd vanzelfsprekend. Toch heeft AI in andere toepassingsgebieden vaak onbedoeld een negatieve impact op diversiteitsdoelstellingen. Collega Jornt de Gruijl schreef hierover een blog waarin hij verkent hoe we middels governance onbedoelde neveneffecten kunnen wegnemen. 

Lees meer

Artikel

Strategic Workforce Planning in 3-2-1

Strategische Personeelsplanning is voor vele organisaties een uitdaging om structureel uit te voeren. Jornt geeft zijn 4 meest geziene valkuilen

Lees meer

Bright Paper

Accelereren kun je leren

De ontwikkeling van de digitale informatietechnologie gaat zo snel en grijpt zo diep in dat het organisaties fundamenteel verandert. Het plaatst leiders iedere dag voor nieuwe uitdagingen en keuzes. Waar begeeft uw organisatie zich in de race? Zit u nog in de driverseat? In een nieuwe ronde van de Human Capital Incubator onderzocht Bright & Company de ‘human capital en change impact van digitalisering’. Lees de uitkomsten in de nieuwste Bright Paper.

Lees meer

Publicatie

Leiderschap vanuit kracht voor meer veranderbekwaamheid in de organisatie

Wilt u weten hoe uw organisatie én uw mensen vanuit kracht kunnen veranderen? Lees dan het hele artikel van onze collega Richard Jongenotter dat is verschenen in Holland Management Review hier.

Lees meer

Artikel

People Analytics, result trumps recipe

De basis niet op orde hebben, hoeft geen show-stopper voor People Analytics te zijn.

Lees meer

Publicatie

HR en werkgeluk: 3 obstakels en 3 oplossingen

Hoe overtuig je de business dat het vergroten van werkgeluk niet zweverig of nutteloos is?

Lees meer

Publicatie

People-Centric Analytics

Rob en Tony schreven een blog over hoe People Analytics niet alleen een positieve bijdrage kan leveren aan een organisatie, maar ook aan de medewerkers zelf. 

Lees meer

Rapport

Mens centraal... een logisch verhaal!

CKC Seminars organiseerde in samenwerking met Bright & Company | People Strategy en Vereniging HR2020 Beweging de eerste succesvolle editie van de Strategy Summit HR Transformatie Zorg in Rotterdam. Lees hier het hele rapport van Ruurd Baane, Alma Vermeulen en Tony Brugman. 

Lees meer

Publicatie

Werken aan werkgeluk

Werkgeluk is niet zweverig, het is juist een dagelijks onderdeel van werk. Gelukkige medewerkers zorgen voor succesvolle organisaties.

Lees meer

Publicatie

Pak het podium

HR heeft nu als nooit tevoren kans om het voortouw te pakken om organisaties de vernieuwing in te loodsen. Dat is nodig, want het speelveld waarop organisaties zich begeven verandert in een rap tempo. 

Lees meer

Artikel

Een dosis 'Graag willen' voor meer veranderbekwaamheid van uw organisatie

In dit artikel neemt Richard Jongenotter je mee in zijn visie en perspectief op veranderbekwaamheid in organisaties.

Lees meer

Publicatie

Activeren om te anticiperen

Ontmantelen van een tikkende personele tijdbom. 

Lees meer

Artikel

Onze Bright visie op people analytics

Creëer waarde voor organisatie, mens en maatschappij en maak impact door te meten wat daadwerkelijk belangrijk is.

Lees meer

Onderzoeksrapport

Measuring HR impact: Results of the HR reporting & analytics study

De meeste organisaties meten nog steeds niet de HR drivers met de meeste business impact. Hoe zit dat bij jou? Lees er alles over in het gezamenlijke onderzoeksrapport van Bright & Company en Top Employers Institute.

Lees meer

Column

De hete brij die duurzame inzetbaarheid heet

Duurzaam personeelsbeleid. Hoofdpijndossier, of een kans om nu bij te sturen om straks niet hard te hoeven ingrijpen? Wat merken leidinggevenden in andere organisaties hiervan? En belangrijker nog, aan welke draaiknoppen draaien zij om de thematiek meer naar hun hand te zetten? Lees de column hierover van collega Derk Koole in HR Strategie magazine.

Lees meer

Bright Infographic

Voorkomen structurele mismatch inzetbaarheid medewerkers

Zijn uw huidige medewerkers straks ook nog inzetbaar? Duurzame inzetbaarheid is een urgent en uitdagend thema. Toch hebben vele instrumenten in het verleden niet altijd geleid tot structurele oplossingen. Deze Bright Infographic zet de laatste stand van zaken rondom dit thema op een rij aangevuld met bevindingen uit de laatste Human Capital Incubator, het innovatienetwerk van Bright & Company.

Lees meer

Column

Human Doing of Human Being: welke ben jij?

Infobesitas of mindfulness. Altijd ‘aan’ of toch liever stressvrij leven. Dit zijn allen aspecten die het verschil aangeven tussen de Human Doing en Human Being. Welke van de twee menstypen ben jijzelf? Collega Iris Valk schreef hier een column over naar aanleiding van de verzorgde workshop op het Synergy Congres. Lees de column hier

Lees meer

Onderzoeksrapport

Wereldwijd onderzoek: Organiseren voor HR analytics met impact

Bright & Company heeft in samenwerking met Top Employers Institute wereldwijd onderzoek gedaan onder meer dan 200 HR executives naar de trends en ontwikkelingen in het organiseren en uitvoeren van HR reporting en HR analytics. Lees de bevindingen hier.

Lees meer

Klantcase

Boost geven aan HR Analytics bij KPN

Wat is onze ambitie voor HR Analytics over 3 jaar? Hoe staan we er nu voor met onze metrics en analytics? En hoe zorgen we ervoor dat we onze ambitie halen? Deze vragen stonden centraal bij het geven van een nieuwe impuls aan HR Analytics bij KPN. Lees hier meer over hoe KPN samen met Bright aan de slag ging met HR Analytics.

Lees meer

Infographic

Wat kan HR (Analytics) leren van de Formule 1 autosport?

In de Formule 1 staan mensen én techniek centraal in het winnen van races. Een belangrijke sleutel voor succes is het slim benutten van ‘data analytics’. Voor het succesvol beoefenen van HR geldt eigenlijk hetzelfde. Bright & Company vergeleek voor u deze twee op het oog verschillende werelden, en maakte er een Bright Infographic van.

Lees meer

Column

Making the soft stuff hard (but not too hard)

Fact based is hot. Het verzamelen van data over gedrag, het meten van prestaties, en het kwantitatief onderbouwen van beslissingen nemen aan invloed toe. Maar geldt dit ook voor mensgerichte organisaties? Lees de column van Ruurd Baane hierover.

Lees meer

Column

Een betere toekomst begint bij jezelf

HR kan bij uitstek de organisatie helpen naar de business van morgen. Toch worden veel mooie plannen en visies van HR niet altijd met alle egards ontvangen in de directiekamer. Hoe komt dat toch? Lees de column van Derk Koole hierover.

Lees meer

Artikel

Vier stofjes die leiders (en hun volgers) beter maken

Waarom eten echte leiders als laatste? En wat hebben hormonale stofjes te maken met goed leiderschap? Simon Sinek, een van de meest spraakmakende managementgoeroes was eerder dit jaar in ons land om te spreken over zijn laatste visie op leiderschap. Collega Kiek Bertels was er bij en schreef er een gepassioneerd artikel over.

Lees meer

Klantcase

AAFM stuurt met een kritische blik aan op een succesvolle toekomst

Zijn we als organisatie fit voor de toekomst? Hebben we alle competenties in huis om marktkansen maximaal te benutten? Zijn we effectief georganiseerd? Dat zijn de vragen die AAFM, dienstverlener op het gebied van duurzame facilitaire oplossingen, zichzelf stelde. Samen met Bright & Company is een verkenning gedaan naar de kansen op en risico’s voor toekomstig succes van AAFM. Lees de uitgebreide klantcase.

Lees meer

Infographic

Performance Management langs de meetlat

Het lijkt een nieuwe trend te worden. Meer en meer organisaties zeggen de traditionele manieren van beoordelen vaarwel. Dag jaarlijkse beoordelingsgesprek. Dag vooraf bepaalde beoordelingsschalen. Maar wat is dan wél de oplossing? En welke bedrijven zijn er al mee bezig? Bekijk de Bright Infographic over Performance Management.

Lees meer

Artikel

Sssttttt, ik groei!

Managers en leidinggevenden hebben veel aan hun hoofd. Hoe kun je daar als persoon goed mee omgaan? En bovendien op zo'n manier dat het positief, constructief gedrag bij jezelf én bij een ander teweeg brengt? Geen makkelijke opgave. De sleutel tot (persoonlijk) succes is stilte.

Lees meer

Infographic

Onontkoombaar: de Vierde Industriële Revolutie

Het beheerst het nieuws en de actualiteit, maar wat wordt er nou precies mee bedoeld en wat gaat het ons eigenlijk opleveren? Bright & Company zocht het voor u uit en maakte er een visuele samenvatting van.

Lees meer

Blog

Scoren met HR analytics, maar wie heeft de bal?

HR analytics is booming en een prachtige ontwikkeling bovendien. Maar tegelijkertijd loert het gevaar dat HRA meer een doel op zich wordt. Hoe kweek je als HR het gewenste vertrouwen bij management? En wanneer boek je nu écht resultaten? Lees de inspirerende blog van Rob van Dijk over deze vragen en meer.

Lees meer

Column

Misdadig gedrag maakt meer kapot dan je lief is

Vestia, Enron, Volkswagen en James Bond. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Ze stonden allemaal bloot aan een van de meest sterke én schadelijkste disruptieve krachten die er bestaat: menselijk gedrag. Geïnspireerd op de laatste James Bond-film schreef Marcel Knotter hier een spannende column over. Shaken, not stirred.

Lees meer

Artikel

Een robot als collega, wen er maar aan

Volgens experts streven robots de werknemer straks op alle fronten voorbij. Zelfs in de creatieve beroepen. Trendwatcher Tony Brugman schreef een artikel over de potentie en dreiging van robots in PW de Gids.

Lees meer

Column

120 km p/u door een woonwijk

In zijn bestselling boek ‘Dit kan niet waar zijn’ hekelt Joris Luyendijk de bankiers uit de Londense City. Hij verwijt hen amoreel gedrag. Marcel Knotter schreef een scherpe column over de moraliteit van gedrag in ons werk voor HR Strategie.

Lees meer

Column

De-Complexe Organisatie

We zijn het normaal gaan vinden dat bedrijven het beste van twee werelden kunnen combineren, hoe complex deze ook mogen zijn. Ook op het human capital-domein gaan we graag op zoek naar het overbruggen van schijnbare tegenstellingen. Ruurd Baane schreef er zijn column over in HR Strategie.

Lees meer

Interview

Oefenen met cijfers

U wilt investeren in uw ontwikkeling van HR-analytics. Maar hoe begin je daarmee? PW de Gids had een interview met collega Steven Marshall over HR Analytics. Lees het interview hier.

Lees meer

Column

De waarheid ligt niet in het midden

Een oer-Nederlands gezegde is dat de waarheid in het midden ligt (en dus niet op de uiteinden). Maar klopt dit eigenlijk wel? En hoe verhoudt dit zich tot het nemen van beslissingen op managementniveau? Marcel Knotter schreef hier in HR Strategie magazine een column over.

Lees meer

Artikel

Pas op voor generatie Narcisme

Ze bestormen de arbeidsmarkt in groten getale en met veel drive en energie. Young professionals, medewerker 2.0, generatie Y en Z. Ze zijn zeer ambitieus, hebben vaak torenhoge verwachtingen van en over hun werk, en het lijkt wel of alles wat zij krijgen nooit genoeg is. Waar komen deze karaktereigenschappen vandaan? Waarom gedragen zij zich zo? En waarop moeten werkgevers zich voorbereiden?

Lees meer

Presentatie

NVP workshop HR Analytics door Steven Marshall

Hoe kunnen HR-functies zich ontwikkelen zich meer data gedreven werkwijzen eigen maken? En wat voor voordelen biedt het gebruik van HR Analytics? Onlangs gaf Steven Marshall voor het NVP-netwerk antwoord op deze vragen tijdens de workshop “HR Analytics: Hype of gamechanger binnen HR?”

Lees meer

Artikel

Datafication Of Human Capital

Waarom zijn slechts weinig organisaties écht succesvol met het toepassen van Human Capital Analytics? Wat zijn de voordelen van HCA? En waarom zou je het moeten gebruiken? De experts van Bright & Company schreven een opinieartikel over de impact van de ‘Datafication of Human Capital’ in ABRI magazine. 

Lees meer

Interview

HR Analytics: inzicht in impact op de praktijk

Wat levert een training nu op? Welke aspecten zijn van invloed op hoge klanttevredenheid of financieel resultaat? Met behulp van HR Analytics kunnen organisaties deze vragen beantwoorden. Marcel Knotter vertelt in zijn interview voor de speciale HR bijlage in Het Financieele Dagblad hoe bedrijven HR Analytics succesvol kunnen inzetten.

Lees meer

Artikel

Onomkeerbaar veranderen in vijf stappen

Onlangs werd Marcel Knotter van Bright & Company geïnterviewd door de NVP over verandermanagement en wat Bright & Company doet om veranderingen bij organisaties tot stand te brengen. Lees het hele interview dat in Personeelsbeleid is verschenen.

Lees meer

Inspiratiebundel

Impact of Technology on the Future of Work

Wat is de impact van technologische ontwikkelingen op de toekomst van werk? Pikken straks robots al onze banen in? De afgelopen tijd is er veel over het onderwerp geschreven. Bright & Company heeft een aantal publicaties uit gerenommeerde internationale media gebundeld. Ter inspiratie. Voor u.

Lees meer

Artikel

Grenzeloos werken: lust of toch last?

Wat gebeurt er als een manager gaat werken bij een organisatie zonder geografische grenzen en structuur? Een kijkje in de keuken bij het succesvolle internetbedrijf achter Wordpress.com. Tony Brugman schreef er een artikel over in PW De Gids. Lees hier het artikel.

Lees meer

Column

Permanent Productief

Steeds vaker dienen oudere werknemers zich (weer) aan op de arbeidsmarkt. De vraag is hoe bedrijven en organisaties deze grote groep werkenden kunnen benutten. Ruurd Baane schreef hier in HR Strategie magazine een column over.

Lees meer

Column

Supercomputer

De impact van automatisering heeft enorme gevolgen voor mens en werk. Onze vaardigheden van nu zijn daardoor niet toereikend voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Dat schrijft Marcel Knotter in zijn column op HR Strategie. Lees zijn hele column hier.

Lees meer

Artikel

HR Analytics breekt door

Steeds meer HR-organisaties maken de stap van HR Metrics naar het gebruik van HR Analytics. Hoe doe je dat? En wat daarbij zijn succesfactoren? Tijdschrift HR Strategie organiseerde hierover onlangs een rondetafelgesprek met experts. Marcel Knotter was namens Bright & Company bij de discussie aanwezig.

Lees meer

Interview

Practice what you teach

Eind 2012 mocht Ilan Westphal bij Hogeschool Utrecht aan de slag als nieuwe HR-directeur om te helpen handen en voeten te geven aan de aanstaande verandering in de organisatie. Bright & Company sprak recent met Ilan Westphal over de uitdagende veranderopgaven waar de onderwijsinstelling én HR voor staan. Lees het interview.

Lees meer

Column

Libor Amicorum

De bank pal tegenover ons kantoor werd het slachtoffer van een ramkraak. In de publieke opinie zitten de grootste boeven vooralsnog gewoon binnen de banken zelf.

Lees meer

Blog

Teamcrisis bezweren Rock n Roll-stijl

Hoe overleef je een teamcrisis? Lees de wijze lessen die metalband Metallica heeft ondervonden.

Lees meer

Artikel

Controle over gedrag

Geven mensen meer fooi als ze een pepermuntje bij de rekening gepresenteerd krijgen? Hoe kun je gedrag sturen? De zes universele gedragsprincipes van Robert Cialdini geven inzicht.

Lees meer

Interview

Verbinding Mens en Strategie

Van strategische visie naar People Strategie. Lees hoe Ziggo ambities als operationele slagkracht, innovatie en de klant centraal zetten vertaalt in de toegevoegde waarde van haar mensen.

Lees meer

Column

Prettige simpelheid

Houden onze heersende HR overtuigingen en instrumenten voldoende rekening met de belevingswereld van echte vakprofessionals?

Lees meer

Artikel

Zo beslist HR op basis van Analytics

Big Data, HR Analytics, data-driven besluitvorming. De vraag is hóe u de inzichten uit analyses het beste kunt inzetten. En op basis van welke inzichten neemt HR besluiten?

Lees meer

Artikel

De Zelfkant van Succesverslaving

Voelt u een sterke drang om te presteren, maar bent u de creativiteit en vastberadenheid die uw carrière voorheen in een stroomversnelling brachten kwijtgeraakt? Denkt u bij iedere prestatie dat u deze moet overtreffen? Dan bent u mogelijk een high-need-for-achievement-professional.

Lees meer

Bright Paper

Getting it done

Waarom is maar liefst 95% van de medewerkers onbekend met de strategie van zijn organisatie? Waarom falen toch zoveel strategie-implementatietrajecten?

Lees meer

Artikel

Slim: talent binden voor maar vier jaar

De nieuwe realiteit vraagt om een andere relatie tussen werkgevers en medewerkers. Met meer wederzijdse flexibiliteit en meer verantwoordelijkheden, tegenover minder loyaliteit en vastigheid.

Lees meer

Artikel

Opmars van het platte leger

De klassieke hiërarchische organisatievorm heeft afgedaan. Het is nu tijd voor de netwerkorganisatie. Dat klinkt logisch, maar hoe kunt u die daadwerkelijk vormgeven?

Lees meer

Artikel

Echte winst door gezonde bedrijfscultuur

Investeren in een gezonde organisatie leidt pas écht tot succes. Toch investeren managers hier niet voldoende in. Zonde, want de opbrengsten zijn niet de minste.

Lees meer

Column

Duivelspact

Slechts een paar procent van de HR-professionals leest regelmatig een managementboek – laat staan dat ze er zelf een schrijven.

Lees meer

Artikel

Routekaart naar heldere HR-analyse

Lees hoe HR de impact van investeringen in menselijk kapitaal kan verkennen en vergroten.

Lees meer

Artikel

Recruiteer een echte wereldleider

Ondanks de crisis worden er nog steeds miljoenen geïnvesteerd in prachtige leiderschapsprogramma’s. Hoe vindt u de échte wereldleider?

Lees meer

Column

Tegenwicht

Iedere manager of bestuurder wil graag wantoestanden zoals bij Vestia en SNS voorkomen, maar hoe doe je dit? En wat vraagt dit van de professionals zelf?

Lees meer

Brightpaper

Fit for Purpose

Veel kennis gedreven organisaties opereren in een context die zeer hoge eisen stelt aan de wijze waarop wordt omgegaan met professionals. De vraag is of deze organisaties hun People Management ook op een excellente wijze hebben ingericht én uitvoeren.

Lees meer

Bright Paper

Dare to be different

In de financiële sector wordt volop gewerkt aan het herstel van vertrouwen en verbetering van de dienstverlening. Welke vernieuwingen en verbeteringen vinden er plaats? En wat is de impact van deze innovatie en verbeteringen op HR?

Lees meer

Column

Evidence Based HR?

Het meetbaar maken van de bijdrage van HR. We zijn er als HR nog niet zo goed in .

Lees meer

Artikel

Schaap met zeven poten: The Chief HR Officer

Al jarenlang woekert de discussie voort onder HR-executives over ‘aan tafel zitten’. Het hoogste doel is een vaste plek te bemachtigen in de vorm van een directiezetel.

Lees meer

Artikel

HR Analytics horen op de agenda

Marcel Knotter en Luk Smeyers spraken met voormalig KPN topman Hein Knaapen over het belang en de noodzaak van HR Analytics voor de HR functie.

Lees meer

Column

Beter Bed

Op het gebied van modern HR-beleid heeft China nog een lange weg te gaan.

Lees meer

Artikel

De onbekende waarheid achter succes

Het aangeboren talent van toppers als Mozart, Lennon, Rockefeller, Gates en Messie is misschien wel minder aangeboren dan het lijkt. Elke talent doorbraak kan worden verklaard.

Lees meer

Artikel

Lucratieve oudere werknemer

We snijden onszelf in de vingers als we niet snel optimaler gebruik van ze gaan maken!

Lees meer

Artikel

Het nieuwe werken ontrafeld: Over Bricks, Bytes & Behavior

Volstaat de huidige arbeidsorganisaties nog of moeten organisaties toe naar nieuwe manieren van werken? De belangrijkste uitkomsten van het HNW onderzoek op een rij.

Lees meer

Artikel

HR leert tellen!

"HR-manager gezocht. HR-ervaring niet gewenst."

Lees meer

Column

El Salvador

Weten wat voetbalclub Ajax, Johan Cruijff en HR Analytics met elkaar te maken hebben? Lees dan meer.

Lees meer

Artikel

The Why Guy

Lees hoe Dave Ulrich inspirerend leiderschap heilig verklaart.

Lees meer

Column

Cont(r)act

Wat als het arbeidscontract niet langer de lijm is tussen werkgever en werknemer?

Lees meer

Artikel

Uitgaan van eigen kracht én verbinden met anderen

Lees hoe 'centered leadership' tot hoge prestaties en plezier leidt.

Lees meer

Artikel

Motivatie 3.0

Een boek vol interessante nieuwe inzichten over wat mensen werkelijk motiveert.

Lees meer

Presentatie

Bookevent Het Nieuwe Werken?!

Hoe organiseer je het nieuwe werken? Op welke manier zorg je er voor dat het gaat 'werken'? En hoe creëer je de noodzakelijke basis van wederzijds vertrouwen?

Lees meer

Column

Ruggengraat of dikke huid?

In de praktijk komt de rol van HR Business Partner rol nog lang niet altijd uit de verf. Hoe dat komt? De verklaring is simpel.

Lees meer

Artikel

The Power to Play

Maak van de werkplek een speelplek en de energie gaat vanzelf weer stromen. Kan het zo simpel zijn?

Lees meer

Interview

HR als luis in de pels

In zwaar weer kijken organisaties altijd kritisch naar hun kosten. Snijden in de ondersteunende functies is traditiegetrouw de eerste reflex.

Lees meer

Interview

Managers zien de bui al hangen

Interview Management & Literatuur met Ruurd Baane over het Nieuwe werken.

Lees meer

Artikel

Leiderschap tussen de regels

Een orkest zonder dirigent, helemaal zo gek nog niet.

Lees meer

Artikel

Toptalent door het putje

Waarom bij veel organisaties de talent-pijplijn lekt.

Lees meer

Artikel

Measuring HR 2.0

De voorspellende waarde van cijfers binnen HR

Lees meer

Artikel

It's the organization stupid!

Het vaak verwaarloosde aspect is de O in P&O.

Lees meer

Artikel

Meevaren op de vloegdolf

Social Media is hét buzzword van 2010 binnen HR. De vraag is: wat kun je er mee en wat moet je er mee?

Lees meer

Column

Never Waste a Good Crisis

Een crisis is past echt vervelend als je er helemaal niks van leert.

Lees meer

Artikel

High potential opnieuw uitgevonden

Hoezo talent? Hard werken en doorzettingsvermogen tonen!

Lees meer

Artikel

Tijdgeest wil 'High Trust Organization'

Er is sprake van een toenemende belangstelling voor 'High-Trust Organizations' (HTOs). Dit is niet verwonderlijk, aangezien HTOs vele malen beter presteren dan 'Low Trust Organizations'.

Lees meer

Column

Tunnelvisie

Het Nieuwe Werken is hét tovermiddel om in één keer van een aantal managementproblemen verlost te zijn. Toch?

Lees meer

Column

Knollen voor citroenen

Wilt u weten waarom men in de bankensector weer volop gelooft in Sinterklaas?

Lees meer