• Ontwikkeltraject Impact maken met HR Analyses voor HR Controllers

Ontwikkeltraject op maat om HR Controllers binnen een grote gemeente (G4) in staat te stellen meer impact te maken met HR Analyses.

Deel dit artikel:

Vraagstuk | Help HR Controllers de beweging te maken van rapporteren van cijfers voor het afleggen van verantwoording naar het bieden van dieper inzicht in de impact van HR binnen de gemeente.

Aanpak | Bright & Company ontwikkelde een trainingsaanpak op maat voor de HR-controllers binnen de gemeente. In dit programma was naast ‘harde’ analysevaardigheden ook aandacht voor de ‘zachtere’ adviesvaardigheden van de HR Controllers.

Business Impact  | Na dit programma is HR Control uitgerust met nieuwe analysevaardigheden en everder ontwikkelde adviesvaardigheden. Hierdoor zijn de HR Controllers beter dan voorheen in staat om betrouwbare en bruikbare inzichten te leveren over de impact van medewerkers, de effecten van HR-beleid en de resultaten van investeringen in personeel. Met deze inzichten kan de organisatie de impact van haar personeelsmanagement vergroten

Andere cases

Overige marktsegmenten
People Analytics

Multinational chemiesector

Opstarten van advanced HR analytics projecten

In een gezamenlijk traject met stakeholders vanuit HR en de business is toegewerkt naar een ambitievolle routekaart om advanced HR analytics projecten op te kunnen starten en uit te voeren. Uiteindelijk met als doel om de impact en de waarde van investeringen in mensen op de business van deze internationale chemie-organisatie inzichtelijk te maken.

Lees meer

Public
People Analytics

Uitvoeringsorganisatie Ministerie van Veiligheid en Justitie

Visie vorming Human Capital Metrics & Analytics

In één dag is het HR MT onder begeleiding van Bright & Company aan de slag gegaan met het vormen van een gezamenlijke ambitie op HR Metrics & Analytics. Niet alleen heeft Bright & Company een inspirerende werksessie georganiseerd over wat HR metrics & analytics nu precies inhoudt en wat je er mee zou kunnen, maar er is ook toegewerkt naar een gedegen meerjarenplan om naar deze ambitie toe te werken.

Lees meer

Public
People Analytics

Ministerie

Realiseren gedegen start en doorgroei van het datagedreven HR beleid

Bright & Company ondersteunde het ministerie in hun behoefte om beter, relevanter en kwalitatief hoogwaardiger datagedreven HR beleid uit te oefenen. De bewezen Bright aanpak van quickscan, ambitiebepaling en roadmap stond centraal, evenals de veranderaanpak om mensen the enthousiasmeren en mobiliseren voor datagedreven HR.

Lees meer

Overige marktsegmenten
People Analytics

Leasemaatschappij

Faciliteren internationale HR Conference over HR Analytics

In drie dagen zijn de meer dan 30 HR professionals van deze organisatie aan de slag gegaan met HR Analytics. Bright & Company verzorgde naast een introductie in HR Analytics-presenatie tevens drie praktische cases. In de cases ging men men aan de slag met onder andere het ontleden van businessvraagstukken, het interpreteren van analyses en het adviseren op basis van data-gedreven inzicht.  

Lees meer