• Faciliteren internationale HR Conference over HR Analytics

Faciliteren internationale HR Conference over HR Analytics bij een leasemaatschappij

Deel dit artikel:

Vraagstuk | Neem onze HR professionals tijdens ons jaarlijkse congres mee in het onderwerp HR Analytics en wat het gebruik daarvan kan betekenen voor onze organisatie. Spits daarbij toe op de voor onze organisatie belangrijke thema’s Learning & Development, Talent Management en Compensation & Benefits.
 

Aanpak | Bright & Company ontwierp 4 cases voor het congres, waarin men kon ‘proeven’ van het nut en de toepassing van HR Analytics. Centraal stond in de cases de praktische toepasbaarheid van de leerlessen rondom metrics & analytics. Daarom is er voor een aanpak gekozen om de cases op maat te maken voor de deelnemers. Zo werd er gebruik gemaakt van de organisatiestrategie én informatie over lopende (HR) programma’s om een reeks aansprekende cases te maken voor de deelnemers. In een carrousel doorliepen alle HR professionals de cases, waarbij men onder andere kennis maakte met de theorie van het ontleden van businessvraagstukken, interpreteren van data (o.a. Excel) en analysen en onderbouwd adviseren door middel van business case methodologie.
 

Business Impact | De HR professionals gaven na afloop aan vele praktisch toepasbare leerlessen te hebben opgedaan, waaronder voornamelijk dat men zich comfortabeler voelde met het inzetten van data als middel om belangrijke besluiten te kunnen beargumenteren. Tevens gaf men aan het nut van het gebruik van metrics en analytics veel hoger in te schatten, mede doordat men er nu op laagdrempelige en al doenderwijze kennis mee had gemaakt.

Meer weten over deze case?
Bel direct met Rob van Dijk.
"Stimuleer groei door je mensen te kennen. Zij zijn de kern van je organisatie."
Andere cases

Overige marktsegmenten
People Analytics

Multinational chemiesector

Opstarten van advanced HR analytics projecten

In een gezamenlijk traject met stakeholders vanuit HR en de business is toegewerkt naar een ambitievolle routekaart om advanced HR analytics projecten op te kunnen starten en uit te voeren. Uiteindelijk met als doel om de impact en de waarde van investeringen in mensen op de business van deze internationale chemie-organisatie inzichtelijk te maken.

Lees meer

Public
People Analytics

Uitvoeringsorganisatie Ministerie van Veiligheid en Justitie

Visie vorming Human Capital Metrics & Analytics

In één dag is het HR MT onder begeleiding van Bright & Company aan de slag gegaan met het vormen van een gezamenlijke ambitie op HR Metrics & Analytics. Niet alleen heeft Bright & Company een inspirerende werksessie georganiseerd over wat HR metrics & analytics nu precies inhoudt en wat je er mee zou kunnen, maar er is ook toegewerkt naar een gedegen meerjarenplan om naar deze ambitie toe te werken.

Lees meer

Public
People Analytics

Ministerie

Realiseren gedegen start en doorgroei van het datagedreven HR beleid

Bright & Company ondersteunde het ministerie in hun behoefte om beter, relevanter en kwalitatief hoogwaardiger datagedreven HR beleid uit te oefenen. De bewezen Bright aanpak van quickscan, ambitiebepaling en roadmap stond centraal, evenals de veranderaanpak om mensen the enthousiasmeren en mobiliseren voor datagedreven HR.

Lees meer

Overige marktsegmenten
People Analytics

Leasemaatschappij

Faciliteren internationale HR Conference over HR Analytics

In drie dagen zijn de meer dan 30 HR professionals van deze organisatie aan de slag gegaan met HR Analytics. Bright & Company verzorgde naast een introductie in HR Analytics-presenatie tevens drie praktische cases. In de cases ging men men aan de slag met onder andere het ontleden van businessvraagstukken, het interpreteren van analyses en het adviseren op basis van data-gedreven inzicht.  

Lees meer