• Ruurd Baane

Ruurd Baane (1974) is een open en charismatisch vak professional.  Adviseur pur sang. Typerend aan zijn werkwijze is zijn scherpe en analytische blik, het stellen van doortastende vragen, het opstarten van de juiste dialoog, het creĆ«ren van nieuwe inzichten en het komen tot creatieve en tegelijkertijd praktische oplossingen.

Ruurd's focusgebieden zijn het vertalen van organisatie-strategie naar een people strategie die aantoonbaar waarde toevoegt, het inspireren op human capital trends, het adviseren over HR optimalisatie (zowel de HR-functie als inhoudelijk HR-beleid), het begeleiden van (HR)professionals bij hun vakmatige en persoonlijke ontwikkeling, en het procesmatig faciliteren van management teams.

Hij wordt regelmatig gevraagd als spreker op conferenties en seminars en is hij als docent Strategisch HRM verbonden aan de Universiteit Utrecht. En als vakfreak publiceert hij vakgerichte boeken, papers en columns in gerenommeerde vakliteratuur.

Ruurd is initiatiefnemer van de Human Capital Incubator, een actiegericht innovatienetwerk waarin - samen met vernieuwingsgezinde vakgenoten en wetenschappers - actuele human capital-vraagstukken worden ontrafeld om te komen tot verfrissende inzichten en oplossingen.

Voor hij mede aan wieg stond van Bright & Company, werkte Ruurd voor KPMG Management Consulting en studeerde hij bedrijfskunde en politicologie. Ruurd is vader van twee kinderen en beleeft in zijn vrije tijd veel plezier aan erop uit trekken/reizen, sporten, lezen en lekker eten.