• HR Transformatie Zorg Strategy Summit 2018

De patiënt/ cliënt en medewerker centraal… een logisch verhaal!

Deel dit artikel:

Midden in de Week van de Zorg en Welzijn kwamen meer dan 120 bestuurders, directeuren en topmanagement HR uit de zorg samen op 14 maart j.l. om te luisteren, te praten en zich te verdiepen in een betere kwalitatieve, duurzame zorg door mensgericht te besturen. De Strategy Summit had een bomvol programma met vele toonaangevende en inspirerende sprekers en praktijkvoorbeelden van binnen en buiten de zorgsector. Collega Ruurd Baane was moderator van de dag. We waren te gast bij deRotterdamseZorg, een innovatieve netwerkorganisatie van 24 ziekenhuizen en zorginstellingen uit de regio Rotterdam.

Korte impressie van de dag
Een verkorte weergave van de summit door HR Transformatie Zorg is hieronder te lezen:

Joke Boonstra, lid RvB Erasmus MC, heet iedereen als lid bestuur van deRotterdamseZorg welkom. Zij neemt de bezoekers mee in haar visie op menskracht, het belang en de meerwaarde die regionale samenwerking heeft. Geen woorden, maar daden of zoals ze dat in Rotterdam zeggen “niet lullen, maar poetsen”. Een duidelijke oproep, die moderator Ruurd Baane versterkt met het tonen van de boodschap van arts Emma Bruns over ziekte als verdienmodel

Daarna geven de praktijkpitches en themasessies het snijvlak van de HR thematiek en bestuurlijke consequenties weer:

  • De 3 belangrijkste management uitdagingen op weg naar een High Performance Zorgorganisatie (Andre de Waal)
  • Minimaal regelen, maximaal werkplezier (Sabine Uitslag en Joris Kuppens)
  • Goede zorg, goed werk en economisch duurzaam (Zorgbalans en Tinka van Vuuren)
  • Noodzaak van een continu ontwikkelklimaat met de medewerker als regisseur voor verandering (Vitalis)

  

De transformatie in de zorg is ingezet, laten we visies delen over de vernieuwingen in de zorg. Doorbraak vraagt LEF, MOED en het vooral DOEN, aldus debatleider Gerard van Vliet (NCD), in gesprek met Jan Engelen (Karolinska Zweden), Carla van de Wiel (Treant Zorggroep) en bestuurder Ruud Klarenbeek (JP van den Bent stichting). Ook Bert Roelofs, voorzitter HR2020, gaat in gesprek met Dewi-Jill over de kansen en mogelijkheden die Emma at Work biedt (red. een organisatie die jongeren met een chronische fysieke aandoening helpt bij hun ontwikkeling en positie op de arbeidsmarkt).

Vervolgens neemt Trendwatcher Richard van Hooijdonk ons mee op ‘berenjacht’, op zoek naar de witte ijsberen (red. veranderaars in de organisatie)! Zoals standup musician Bart Kiers dit scherp en humoristisch in zijn muzikaal intermezzo prachtig samenvat. Na het diner maakt het interactieve mini-college van Gabriel Anthonio (Bijzonder Hoogleraar en Voorzitter RvB Verslavingszorg Noord-Nederland) diepe indruk met zijn uitspraak: “Leiderschap begint met de kwaliteit van het contact. Mensen komen in beweging van mensen”. Hij roept op om weer samen te leren soep te maken en elkaars zwemkraag te zijn. Maak geen ‘bucketlist’ maar een ‘fuckitlist’. Waar gaat ú morgen mee stoppen? Deze afsluiting is de kers op de taart vandaag!  

Rapport
Het rapport 'Mens centraal... een logisch verhaal!' over de belangrijkste leidende principes vanuit de Strategy Summit is hier te vinden. Het rapport wordt aangeboden door Bright & Company | People Strategy en Vereniging HR2020 Beweging en zal o.a. via de website van Bright & Company worden verspreid.

Filmimpressie
Bekijk het samenvattende filmpje over het congres hier.

Vragen over hoe Bright & Company u kan
inspireren? Bel direct met Ruurd Baane.
"Toewijding, betrokkenheid en passie kun je niet kopen, wel verdienen"
Meer inspiratie

Klantcase

Haal eruit wat erin zit met de Galan Groep en Bright & Company

Een van de eerste gezamenlijke opdrachten die de Galan Groep en Bright & Company hebben uitgevoerd is een ontwikkelprogramma voor de managers van Avalex. Een mooi voorbeeld hoe de krachten van de twee organisaties kunnen worden gebundeld.

Lees meer

Verslag

Potentieel pakken! Bright & Company faciliteert sessie Arbeidsmarkttekort in de Zorg

Arbeidsmarkttekort in de zorg, bestaat dat eigenlijk wel? Als het aan ’s Heeren Loo ligt niet. Je hebt behoorlijk wat mogelijkheden binnen je eigen beïnvloedingscirkel als zorgorganisatie om hier iets aan te doen!

Lees meer

Nieuws

Bright & Company versterkt de Galan Groep

Met trots delen wij met jullie het nieuws dat Bright & Company zich heeft aangesloten bij de Galan Groep en samen hun krachten bundelen.  

Lees meer

Nieuws

Interview met Richard en Hendrik over het samengaan

Consultancy.nl interviewde Richard en Hendrik over het samengaan van Bright & Company en de Galan Groep.  

Lees meer

Interview CHRO

De impact van massaal thuiswerken

CHRO interviewde Ruurd Baane over het massale thuiswerken als gevolg van de Coronacrisis. Wat zijn de gelijkenissen en verschillen met de kredietcrisis in 2008? 

Lees hier het volledige interview 

Lees meer

Interview Visma | Raet

De succesformule voor waardevol HR

Visma | Raet interviewde onlangs Ruurd Baane over de succesformule voor waardevol HR. Hoe kun je als organisatie extra waarde toevoegen door businesskansen te spotten vanuit een optimale inzet van menselijk potentieel en technologie?

Lees hier het volledige interview 

Lees meer

Verslag

HR Transformatie Zorg Strategy Summit 2019

Bestuurders, directeuren en topmanagement HR uit de zorg gingen tijdens de Strategy Summit met elkaar in debat over betere kwalitatieve, duurzame zorg door mensgericht te besturen. Bright & Company was aanwezig als mede-organisator en verzorgde een van de deelsessies. Lees een impressie van de dag hier.

Lees meer

Nieuws

Data scientist Jornt de Gruijl versterkt Bright & Company!

Met de komst van Jornt de Gruijl en de inzet van Data Science zet Bright & Company de volgende stap: het aanbieden van inzicht en overzicht op basis van allerlei bestaande bronnen binnen en buiten de organisatie. 

Lees meer

Haute Culture

Terugblik Bright Event 2018

Hier vind u een kort verslag van het event inclusief links naar presentaties en andere downloads.

Lees meer

Nieuws

Erwin Rexwinkel nieuwe partner Bright & Company

Wij zijn verheugd dat per 1 februari j.l. Erwin Rexwinkel als partner tot ons team is toegetreden!

Lees meer

Nieuws

Odette van Son versterkt Bright & Company als partner

Odette heeft ruim vijftien jaar ervaring opgedaan in uiteenlopende managementfuncties in de financiële sector. Zij weet hoe het is om grote cultuur-, reorganisatie- en veranderprogramma’s te realiseren. 

Lees meer

Aankondiging

Bright klantevent 2018 Haute Culture

Hoe creëer je een duurzame organisatie die voor mensen als een maatpak gegoten zit? Dit is de hoofdvraag van het Bright klantevent 2018 met als thema "Haute Culture". Bekijk een sneakpreview van het programma hier.

Lees meer

Verslag

HR Transformatie Zorg Strategy Summit 2018

De patiënt / cliënt en medewerker centraal… een logisch verhaal! Bestuurders, directeuren en topmanagement HR uit de zorg gingen tijdens de Strategy Summit met elkaar in debat over betere kwalitatieve, duurzame zorg door mensgericht te besturen. Bright & Company was aanwezig als moderator en mede-organisator. Lees een impressie van de dag hier.

Lees meer

Boek

Nieuw boek over HR Analytics verschenen

HR Analytics komt steeds meer op het pad van HR-professionals. Gewild en ongewild. Hoe krijg je als HR een beetje grip op deze ogenschijnlijk complexe ontwikkeling? Waar te beginnen? Hoe kun je nu echt data gebruiken bij beslissingen over je mensen? Bright & Company heeft bijgedragen aan het nieuwste boek ‘HR Analytics’ dat vol staat met verhalen hierover uit de Nederlandse praktijk.
 

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt Marthe van der Molen als collega

Marthe van der Molen maakte in september de overstap als consultant van Twynstra Gudde naar Bright & Company. Namens alle Bright & Company collega’s heten wij haar van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Publicatie

Nieuwe formule voor waardecreatie met menselijk kapitaal

Veel menselijk potentieel blijft in organisaties onnodig onbenut. Dat is jammer. Er is echter een HR-formule voorhanden die de waarde van menselijk kapitaal centraal stelt zonder daarbij de kostenkant over het hoofd te zien. Dit vraagt wel om een mindshift bij directies, managers en HR-professionals. Lees hier meer over in onze nieuwste visiepaper 'Formule voor waardecreatie'.

Lees meer

Nieuws

Marcel Knotter pakt door met Building Communities that Matter (BCM)

Eind 2015 heeft Bright & Company in partnership een nieuwe onderneming gestart: Building Communities that Matter (BCM). Ondertussen heeft BCM zich verder ontwikkeld en is Marcel Knotter zich steeds meer gaan focussen op de BCM-activiteiten. Dit heeft ertoe geleid dat Marcel vanaf heden zijn partnerrol binnen Bright & Company neerlegt om zo zijn aandacht volledig te richten op BCM.

Lees meer

Nieuws

Wereldwijde onderzoek HR analytics in de media

Het wereldwijde onderzoek naar trends in HR analytics en reporting dat Bright & Company in samenwerking met Top Employers Institute uitvoerde heeft zowel via binnenlandse als buitenlandse online media aandacht gekregen. Lees hier een overzicht van de online artikelen

Lees meer

Rapport

Rob van Dijk in ABN Amro Insights rapport HR Analytics

De trendwatchers van ABN-Amro hebben een rapport geschreven over de ins en outs van HR analytics. Collega Rob van Dijk komt aan het woord over zijn visie en tips over HR analytics. Lees hier het rapport.

Lees meer

Boek

Nieuw boek van de Bright pers: En stel dat het wel lukt?

Hoe kunnen organisaties hun veranderbekwaamheid vergroten? Het antwoord op deze vraag vindt u in het door Bright & Company geschreven boek 'En stel dat het wel lukt?'. Met dit rijk geïllustreerde en handzame boek willen wij een steentje bijdragen aan het creëren van betere organisaties, waarin mensen samenwerken vanuit visie en gericht op de klant.

Lees meer

Bijeenkomst

Leernetwerkbijeenkomst Ziel en zakelijkheid van HR

In 2016 namen tientallen smaakmakers in HR, OR, vakbonden en management deel aan het Leernetwerk ‘Anders Werken’ van adviesbureau Factor Vijf. Collega Ruurd Baane was hoofdspreker op deze bijeenkomst met als thema ‘Ziel en zakelijkheid van HR’. Lees het verslag van de bijeenkomst door Factor Vijf.

Lees meer

Gedicht

Oh kom er eens kijken...

Speciaal voor de feestdagen heeft de goede Sinterklaas een gedicht geschreven over de staat van HR Analytics.

Lees meer

Nieuws

Met korting naar Strategic Workforce Planning Seminar 2016

Wilt u graag de laatste inzichten en praktijkverhalen horen op het gebied van strategische personeelsplanning en talent management? Bright & Company biedt u de gelegenheid om met een flinke korting deel te nemen aan het SWP congres op 6-7 oktober in Amsterdam. Lees hier meer over de korting en het congres.

Lees meer

Innovatie

Samen op zoek naar vernieuwende human capital inzichten

Kan HR de realiteit van vandaag en de uitdagingen van morgen nog bijbenen? Bent u op zoek naar innovatieve doorbraken om human capital-dilemma’s om te zetten in groeikansen? Sluit u dan aan bij de Human Capital Incubator.

Lees meer

Onderzoek

Doe mee aan HR Analytics onderzoek i.s.m. Top Employers Institute

Bright & Company doet in samenwerking met Top Employers Institute (internationaal) onderzoek naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van HR Reporting & Analytics. Wilt u als organisatie meedoen aan het onderzoek? Dat kan! Lees hier meer over het onderzoek en eventuele deelname.

Lees meer

Nieuws

Overstap Rob van Dijk naar Bright op Consultancy.nl

Rob van Dijk maakte begin dit jaar de overstap als HR consultant van Deloitte naar Bright & Company. Website Consultancy.nl schreef een artikel over zijn transfer binnen de adviesbranche. Meer weten? Lees het artikel.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt Rob van Dijk als collega

Per 1 januari jl. is Rob van Dijk bij Bright & Company in dienst getreden als HR consultant. Wij heten hem van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Congres

Bright Executive Event 2015 een groot succes

Op 26 november jl. hebben wij samen met meer dan 100 relaties onze tiende verjaardag gevierd tijdens het Bright & Company Executive Event. Benieuwd naar een impressie van het event? Bekijk de video en de foto's.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company is 10 jaar!

Met blijdschap en trots vieren wij vandaag, 1 oktober 2015, dat Bright & Company | HR Strategy 10 jaar bestaat. Wij staan graag even stil bij dit heugelijke en feestelijke feit.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt Kiek Bertels als collega

Per 1 september jl. is Kiek Bertels bij Bright & Company in dienst getreden als HR consultant. Wij heten haar van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Nieuws

Derk Koole nieuwe partner bij Bright & Company!

Wij zijn trots en verheugd dat Derk Koole zich per 1 september jl. bij Bright & Company heeft aangesloten als partner. We zijn zeer blij dat Derk zijn enthousiasme en ervaring gaat inzetten om bij te dragen aan de verdere groei van ons bedrijf.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company Executive Event 2015 met businessgoeroe Christian Stadil

Op 26 november 2015 organiseert organisatieadviesbureau Bright & Company | HR Strategy het 3e Executive Event in B.Amsterdam te Amsterdam. Het Executive Event staat dit jaar bovendien in het teken van het 10-jarig bestaan van het strategisch adviesbureau.

Lees meer

Nieuws

Frans van Heesbeen nieuwe Associate Bright & Company

Per 1 juni j.l. heeft Frans van Heesbeen zich bij Bright & Company aangesloten als Associate. Het team van Bright & Company is trots en verheugd dat Frans zijn ervaring, expertise en enthousiasme inzet om bij te dragen aan de groei van ons bedrijf.

Lees meer

Nieuws

Bright & Company verwelkomt nieuwe collega

Per 1 juni j.l. is Alma Vermeulen bij Bright & Company in dienst getreden als HR consultant. Namens alle Bright & Company collega’s heten wij haar van harte welkom bij ons team!

Lees meer

Artikel

Steven Marshall geeft implementatietips HR Analytics

HR Analytics is de laatste jaren een toverwoord geworden binnen het HR landschap. Ondanks de vele voordelen worstelen veel HR-managers om HR Analytics goed onder de knie te krijgen. Op Consultancy.nl doet Steven Marshall van Bright & Company uit de doeken hoe (HR) managers direct aan de slag kunnen gaan met HR Analytics.

Lees meer

Artikel

Bright & Company in ADP Touch over HR Analytics

Het artikel ‘HR Analytics breekt door’ over het rondetafelgesprek over HR Analytics, waaraan Bright & Company collega Marcel Knotter deelnam, is opgenomen in de editie van ADP Touch van eind vorig jaar. Lees de bijdrage hier.

Lees meer

Congres

Bright & Company partner Strategic Workforce Planning & Talent Analytics Seminar 2015

Ook dit jaar zal Bright & Company | HR Strategy als support partner betrokken zijn bij het “2nd Annual Strategic Workforce Planning & Talent Analytics Seminar” in Brussel. Op 28 en 29 mei 2015 delen internationale topsprekers, koplopers en deelnemers de laatste inzichten en hun ervaringen met elkaar op het gebied van strategische personeelsplanning en HR Analytics.

Lees meer

Presentatie

Marcel Knotter over de toekomst van Management Development

Op 27 januari 2015 gaf Marcel Knotter zijn presentatie ‘Management Development Next Level’ op het jaarlijkse congres van de Nederlandse Foundation voor Management Development (NFMD) in Utrecht. Bekijk hier zijn verhaal.

Lees meer

Interview

Bright & Company in bijlage Het Financieele Dagblad

Marcel Knotter is geïnterviewd over HR Analytics voor de speciale december bijlage in Het Financieele Dagblad met als thema 'Goed Bestuur: Hoe staat het met de toekomst HR?'. Lees hier meer over het interview.

Lees meer

Onderzoek

Is uw organisatie klaar voor HR Analytics?

Bright & Company start ook dit jaar weer met een onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van Human Capital Analytics bij Nederlandse organisaties. Lees hier hoe u kosteloos inzicht krijgt in uw Human Capital Analytics startpositie, en of uw organisatie klaar is voor de toekomst!

Lees meer

Bright Nieuws

Nieuwe leiderschapstraining Bright & Company en HQM

Bright & Company werkt al geruime tijd samen met het trainings- en coachingsbureau Human Quality Management. Specifiek voor de doelgroep van leidinggevenden is er een nieuwe training ontwikkeld “Van Macht naar Kracht”. Lees hier meer over onze gezamenlijke visie op leiderschapsontwikkeling.

Lees meer

Rondetafel

Marcel Knotter bij expertdiscussie over HR Analytics

Steeds meer HR-organisaties maken de stap van HR Metrics naar het gebruik van HR Analytics. Hoe doe je dat? En wat daarbij zijn succesfactoren? Tijdschrift HR Strategie organiseerde hierover onlangs een rondetafelgesprek met experts. Marcel Knotter was namens Bright & Company bij de discussie aanwezig.

Lees meer

Bright Nieuws

Nauwe samenwerking Bright & Company | HR strategy met Human Quality Management

Bright & Company en haar Belgische partner HQM vinden elkaar in het oplossen van vraagstukken op het gebied van organisatie transformatie.

Lees meer

Presentatie

Future Proof HR, presentatie Ruurd Baane bij Projob

Waar moet je als HR-professional rekening mee houden als je future-proof wilt zijn? Welke dilemma's kom je dan allemaal tegen? Ruurd Baane van Bright & Company gaf tijdens een lunchbijeenkomst hierover een presentatie aan HR-professionals van diverse organisaties.

Lees meer

Bright Nieuws

NVP-Raet Exclusive Dining olv Marcel Knotter

Het is aan HR om een visie te hebben op Talent Management. Is HR daar voldoende voor toegerust? En werkt dat in elke branche hetzelfde? HR directeuren en senior managers spraken hier met elkaar over onder genot van een goed verzorgd diner.

Lees meer

Bright Nieuws

Highly Recommended by Bright & Company juni 2014

Wat zegt GE over de Toekomst van Werk? Wat zorgde voor een cultuuromslag bij animatiestudio Pixar? En wat is de tweede innovatie die na 'Moneyball' vanuit het honkbal naar HR toe komt? Lees het hier.

Lees meer

Boek

Het nieuwe Bright boek is uit!

Met grote trots maken wij bekend dat alweer het 5e Bright boek onlangs is gepubliceerd, genaamd Highly Recommended | The Essence of Effort. Lees hier meer en vraag uw exemplaar aan!

Lees meer

Bright Nieuws

Lancering nieuwe Bright & Company website is een feit!

Met trots lanceert Bright & Company haar nieuwe website. Bright is gegroeid, vernieuwd en verbeterd, en het werd tijd dat dit ook terug te zien was in de website. Lees hier wat er is vernieuwd!

Lees meer

Onderzoek

Human Capital Analytics Maturity Scan 2014 van start!

Bright & Company start ook dit jaar weer met een onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van Human Capital Analytics bij Nederlandse organisaties. Lees hier hoe u kosteloos inzicht krijgt in uw Human Capital Analytics startpositie, en of uw organisatie klaar is voor de toekomst!

Lees meer

Bright Nieuws

Nieuw: Highly Recommended by Bright

Vanaf heden leest u in de ‘Highly Recommended by Bright & Company’ periodiek een kort en actueel overzicht van interessante artikelen, publicaties en blogposts op het gebied van strategisch HR, die onze experts voor u hebben verzameld en geselecteerd. Lees verder hoe u deze gemakkelijk kunt downloaden.

Lees meer

Onderzoek

Vervolgonderzoek A&O-fonds waterschappen HNW afgerond

Onlangs publiceerde het A&O-fonds Waterschappen samen met Bright & Company | HR Strategy het onderzoeksrapport ‘Vervolgonderzoek Het Nieuwe Werken, doorbraken realiseren op het gebied van cultuur, leiderschap en gedrag’. Lees hier meer en bekijk het rapport!

Lees meer

Bright Nieuws

Bright & Company Executive Event 2013: Cracking the Code

Een inspirerende middag over de menselijke kant van strategierealisatie.

Lees meer

Bright Nieuws

Bright & Company en iNostix genoemd in artikel over HR Analytics

“HR Analytics is al lang geen hype meer!”

Lees meer

Bright Nieuws

Bright & Company verwelkomt nieuwe collega

Versterking van het Bright & Company-team met ervaren HR adviseur.

Lees meer

Bright Nieuws

Social Media Update 5 juli 2013

De nieuwe Social Media Update is uit. Lees recente artikelen en publicaties over organisatie zonder baas, HR in de boardroom en nog veel meer.

Lees meer

Bright Nieuws

'Managing Finance is Managing Talent', Marcel Knotter op CFO Day 2013

Producten en diensten zijn tegenwoordig eenvoudig te kopiëren. Maar dat geldt niet voor mensen. Lees verder hoe Nederlandse hierover denken.

Lees meer

Presentatie

Bijdrage Marcel Knotter op 'Scoren met HR-data' congres

Bright & Company presenteerde haar eerste resultaten uit het HR Analytics Maturity Scan onderzoek. Bij Nederlandse bedrijven zijn de meeste randvoorwaarden op het gebied van HR Analytics nog niet op orde.

Lees meer

Bright Nieuws

Social Media Update 30 mei 2013

Lees recente artikelen en publicaties over HR Risk Management, Talent Intelligence en nog veel meer.

Lees meer

Presentatie

Keynote lezing Marcel Knotter op onderwijsconferentie

Het onderwijs moet de buitenwereld meer naar binnen halen om klaar te staan voor de toekomst van werk.

Lees meer

Bright Nieuws

Brightpaper over goed People Management in zakelijke dienstverlening

Veel kennis gedreven organisaties opereren momenteel in een veeleisende context die hoge eisen stelt aan de wijze waarop wordt omgegaan met professionals.

Lees meer

Bright Nieuws

Strategisch partnership met Universiteit van Utrecht

Bright & Company is een strategisch partnership aangegaan met de Universiteit van Utrecht (USBO).

Lees meer

Bright Nieuws

Samenwerking Bright & Company en iNostix op HR Analytics

Met het toenemend belang van Human Capital voor het succes van organisaties, neemt ook de noodzaak toe om de impact van investeringen in Human Capital meetbaar en zichtbaar te maken.

Lees meer