• Ruurd Baane

Ruurd Baane (1974) is een open en charismatisch vak professional.  Adviseur pur sang. Typerend aan zijn werkwijze is zijn scherpe en analytische blik, het stellen van doortastende vragen, het opstarten van de juiste dialoog, het creëren van nieuwe inzichten en het komen tot creatieve en tegelijkertijd praktische oplossingen.

Ruurd's focusgebieden zijn het vertalen van organisatie-strategie naar people strategie, het adviseren over HR optimalisatie, het begeleiden van HR-professionals bij hun vakmatige en persoonlijke ontwikkeling, en de cultuur-, leiderschaps- en gedragsmatige kant van nieuwe manieren van werken. Hij heeft enkele jaren als interim HR-professional gewerkt voor verschillende organisaties. Daarnaast is Ruurd succesvol spreker op conferenties, seminars en training-sessies, evenals gastdocent aan enkele universiteiten. Vakfreak als Ruurd is, beleeft hij veel plezier aan het doorgronden van complexe vraagstukken. Vanuit daar publiceert hij, vaak samen met andere collega’s, boeken, artikelen en columns in gerenommeerde vakliteratuur.

Ruurd is papa van 2 deugnieten en beleeft in zijn vrije tijde veel plezier aan erop uit trekken/reizen, sporten, lezen en lekker eten.

Voor hij mede aan wieg stond van Bright & Company, werkte Ruurd voor KPMG Management Consulting en studeerde hij bedrijfskunde en politicologie.