• Starten met nieuwe innovatiecultuur

Start van een cultuurveranderingsproces waarin snelheid en innovatief vermogen centraal staan

Deel dit artikel:

Vraagstuk | Faciliteer het top en middle management bij het implementeren van de nieuwe cultuur.


Aanpak | Ontwerp en begeleiding van een serie workshops waarin zowel het top als middle management afspraken maken over de aansturing van het innovatie proces. Daarbij gebruikmakend van methodieken die in een later stadium de basis van het innovatieproces gaan vormen.


Business Impact | Top en middle management hebben heldere afspraken gemaakt rondom de rollen, verantwoordelijkheden en besluitvorming waardoor de time-to-market van eerste idee tot gerealiseerd product aanzienlijk is verkleind.

 

Photo credits: Emmavanhecke / Flickr

Meer weten over deze case?
Bel direct met Derk Koole.
"Als je echt gelooft dat mensen het verschil maken moet je ook willen begrijpen hoe ze dit doen"
Andere cases

Financiƫle dienstverlening
Organisation Transformation

Asset management organisatie

Verhogen van de medewerkersbijdrage aan de 2020 strategie

Door middel van een change- én projectmanagement aanpak is gewerkt aan het vergroten van medewerkersbetrokkenheid bij de 2020 strategie van deze asset management organisatie. Dit, omdat de betrokkenheid een belangrijke voorwaarde is voor de bijdrage die medewerkers kunnen en willen leveren aan de realisatie van de doelstellingen.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Offshore wind organisatie

Werken aan een toekomst bestendige organisatie

In deze casus staat een jonge organisatie in de offshore wind energie centraal. Niet alleen heeft deze organisatie in een beperkte tijd een intense groei door gemaakt, tevens heeft zij richting de toekomst de doelstelling om wereldwijd marktleider te zijn én te blijven. Een versnelde professionalisering van de gehele organisatie was daarom nodig. Bright & Company is gevraagd om vanuit een stevige programma managementrol ondersteuning te bieden om deze professionaliseringsslag met succes te maken.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Wetenschappelijk onderzoeksinstituut

Organisatie(her)ontwerp op basis van coherentie en individuele vrijheid

Wij hebben inzichtelijk gemaakt welke ontwikkelingen wenselijk zijn op het gebied van visie, structuur & governance, leiderschap & cultuur en performance management. Om te kunnen komen tot een organisatie die coherentie en individuele vrijheid om uit te blinken combineert.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Internationale fast food keten

Starten met nieuwe innovatiecultuur

De casusorganisatie kent een zeer succesvolle historie in het met hoge kwaliteit uniform uitrollen van producten, diensten en processen. De huidige tijd vraagt echter om meer snelheid en innovatie. Bright & Company is gevraagd om de organisatie te begeleiden in dit veranderingsproces.

Lees meer