• Concretisering en realisatieplan cultuuromslag

Concretisering en realisatieplan cultuuromslag bij een watermanagementbedrijf

Deel dit artikel:
Vraagstuk | Ondersteun ons en laat ons ervaring opdoen in het concretiseren en de eerste stappen naar het realiseren van een cultuurverandering binnen de organisatie
 
Aanpak | Met een doordachte workshopaanpak zijn de gewenste kernwaarden die bijdragen aan de organisatiestrategie door de directie bepaald en vertaald naar wat dit dan betekent in termen van concreet gedrag. Dezelfde exercitie is gedaan voor de managementlaag daaronder om te zorgen dat de kernwaarden een contextspecifieke lading krijgen. Vervolgens is de meest effectieve veranderaanpak gekozen en gereed gemaakt voor een organisatie-brede invoering.   
 
Business Impact | Inhoudelijke uitkomst: invulling gegeven aan abstracte kernwaarden, zodat het een richtinggevende functie krijgt en zingeving oplevert in het dagelijks werk. Procesmatige uitkomst: genomen besluit en draagvlak voor de organisatie-brede veranderaanpak.
 
 
Photo credit: Wikimedia Commons
Meer weten over deze case?
Bel direct met Tony Brugman.
"Kennis is macht, maar kennis delen geeft kracht!"
Andere cases

Financiƫle dienstverlening
Organisation Transformation

Asset management organisatie

Verhogen van de medewerkersbijdrage aan de 2020 strategie

Door middel van een change- én projectmanagement aanpak is gewerkt aan het vergroten van medewerkersbetrokkenheid bij de 2020 strategie van deze asset management organisatie. Dit, omdat de betrokkenheid een belangrijke voorwaarde is voor de bijdrage die medewerkers kunnen en willen leveren aan de realisatie van de doelstellingen.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Offshore wind organisatie

Werken aan een toekomst bestendige organisatie

In deze casus staat een jonge organisatie in de offshore wind energie centraal. Niet alleen heeft deze organisatie in een beperkte tijd een intense groei door gemaakt, tevens heeft zij richting de toekomst de doelstelling om wereldwijd marktleider te zijn én te blijven. Een versnelde professionalisering van de gehele organisatie was daarom nodig. Bright & Company is gevraagd om vanuit een stevige programma managementrol ondersteuning te bieden om deze professionaliseringsslag met succes te maken.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Wetenschappelijk onderzoeksinstituut

Organisatie(her)ontwerp op basis van coherentie en individuele vrijheid

Wij hebben inzichtelijk gemaakt welke ontwikkelingen wenselijk zijn op het gebied van visie, structuur & governance, leiderschap & cultuur en performance management. Om te kunnen komen tot een organisatie die coherentie en individuele vrijheid om uit te blinken combineert.

Lees meer

Overige marktsegmenten
Organisation Transformation

Internationale fast food keten

Starten met nieuwe innovatiecultuur

De casusorganisatie kent een zeer succesvolle historie in het met hoge kwaliteit uniform uitrollen van producten, diensten en processen. De huidige tijd vraagt echter om meer snelheid en innovatie. Bright & Company is gevraagd om de organisatie te begeleiden in dit veranderingsproces.

Lees meer